Draadstangen

Ben jij op zoek naar goede producten voor een correcte uitvoering van je klus? Dan kun je bij Burghouwt terecht: hier doen we er alles aan om jou te helpen met het vinden van het beste gereedschap. Het is logisch dat je jouw klus zo strak mogelijk wilt uitvoeren, zodat jij verzekerd bent van een goed resultaat. Dat begrijpen we bij Burghouwt maar al te goed, en daarom vind je hier alleen topproducten. Zo ook als het gaat om draadstangen: bekijk zelf het aanbod en ontdek meer over het gebruik van de draadstang. Op deze manier kun je voor jezelf bepalen of je deze tool nodig hebt voor het correct uitvoeren van jouw klus.

Lees meer

Wat is een draadstang?

Een draagstang is een ronde, metalen staaf die over de hele lengte bestaat uit schroefdraad. Draadstangen lijken op een bout, maar in werkelijkheid zijn ze langer en dikker. Een draadstang is niet voorzien van een ring of kop, zoals je deze wel ziet bij een bout. Draadstangen vallen onder de categorie bevestigingsmaterialen, omdat je ze kunt gebruiken voor het maken van een verbinding tussen diverse materialen, waaronder hout en metaal.

Alles over het gebruik van draadstangen

Draadstangen worden op diverse manieren gebruikt. Zo worden ze gebruikt in beton of hout, bijvoorbeeld om een bepaalde constructie te stabiliseren. Het kan hierbij gaan om betonnen muren, maar ook om houten meubels. Voor metaalbewerking wordt de draadstang ook gebruikt. Verder maken installateurs gebruik van draadstangen om zo metalen buizen en andere apparatuur op te hangen aan de plafondstructuur. Bij Burghouwt kun je heel makkelijke en snel goede draadstangen vinden die je voor jouw klus kunt gebruiken. Verderop lees je hoe je de beste keuze maakt.

De beste draadstangen kiezen doe je zo

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van de beste draadstangen. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van goede draadstangen:

  • Materiaal: kijk naar het type materiaal waar de draadstang van is gemaakt. Staal en aluminium zijn de beste en meest populaire opties, ze zijn geschikt voor buitentoepassingen.
  • Lengte en diameter: je kunt een draadstang op maat slijpen, maar het is nog slimmer om meteen de juiste maat te bestellen.