Blindklinknagels

Ben je op zoek naar goede blindklinknagels? Bij Burghouwt staan we altijd voor je klaar met de beste producten voor iedere klus. De beste kwaliteit blindklinknagels vind je hier allemaal op één plek. We maken het je graag makkelijk en daarom ben je bij ons aan het juiste adres voor topkwaliteit gereedschap en bevestigingsmaterialen. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is niet voor niets onze slogan. We willen zowel professionals als doe-het-zelvers helpen met het vinden van de beste producten voor iedere klus. Bekijk hier het aanbod van blindklinknagels, lees meer over het gebruik en ontdek hoe je in 3 stappen de beste keuze maakt voor jouw klus.

Lees meer

Dit moet je weten over blindklinknagels

Blindklinknagels zijn een type nagel die je gebruikt om een verbinding te maken tussen twee materialen. In het geval van een blindklinknagel is er sprake van twee stukken plaatmateriaal die aan elkaar vast moeten worden gemaakt. Een blindklinknagel lijkt op een klinknagel, maar het verschil is dat je de blindklinknagel kunt toepassen op delen die maar van een kant toegankelijk zijn. Hier komt ook de term ‘blind’ in de naam vandaan. Een blindklinknagel, ook wel popnagel genoemd, bestaat uit een holle nagelhuls, voorzien van een soort kraag. Hier zit een trekpen doorheen en aan het uiteinde zit een afgeronde kop. Boven de kop zit een insnoering met daarop een paar kleine groeven.Hoe worden blindklinknagels gebruikt?

Blindklinknagels worden als volgt gebruikt. De nagel wordt in het gat geschoven waarmee de twee delen met elkaar worden verbonden. De nagel moet langer zijn dan de beide delen bij elkaar. De speciale popnageltang zorgt ervoor dat de trekpen in de nagel wordt vastgeklemd: op deze manier wordt deze in de nagelhuls getrokken. Hoe vaker je de tang inknijpt, hoe zwaarder de trekpen wordt belast: de nagelhuls zal vervormen, waardoor het uitstekende deel wordt opgerekt. De pen breekt af als er voldoende kracht wordt uitgeoefend: je hebt dan een stevige verbinding gecreëerd. Je kunt de verbinding niet handmatig ongedaan maken, dit kan alleen mechanisch.

De beste keuze maken in 3 stappen

  • Klus: zorg dat je weet wat de klus is die je gaat uitvoeren en of het gebruik van blindklinknagels hierbij gewenst is. Vooral bij plaatmateriaal is het mogelijk om deze nagels te gebruiken.
  • Uitvoeringen: blindklinknagels zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Er zijn verschillen in maat, materiaal en vormgeving. Je kunt korte en lange blindklinknagels aanschaffen, maar ook nagels met een nagelhuls van diverse materialen.
  • Opties: op basis van maat, materiaal en vormgeving kun je een vergelijking maken tussen de verschillende soorten blindklinknagels. Op deze manier maak je een goed overwogen keuze en kun je jouw klus goed uitvoeren.