Blindklinkbevestiging

Er zijn verschillende manieren om twee materialen aan elkaar vast te maken. En om te zorgen voor een goede verbinding, heb je baat bij het gebruik van goede bevestigingsmaterialen. Bij Burghouwt vind je altijd een ruim aanbod van materialen voor het creëren van een goede bevestiging: je bent niet alleen verzekerd van veel keuze, maar ook van goede kwaliteit. Zo ook als het gaat om goede blindklinkbevestiging. Hier lees je niet alleen alle mogelijkheden op het gebied van blindklinkbevestiging, maar vind je ook meer informatie over het maken van de juiste keuze. Bekijk zelf al je opties bij Burghouwt en kies voor verstandig bouwen.

Lees meer

Dit moet je weten over een blindklinkbevestiging

Blindklinkbevestiging is een verzamelnaam voor verschillende soorten materialen die je kunt gebruiken voor het maken van een verbinding De term ‘blind’ is ontstaan uit het feit dat deze verbinding alleen toegepast kan worden bij delen die van een kant toegankelijk zijn. Als het gaat om blindklinkbevestiging heb je de keuze uit meerdere soorten bevestiging

  • Blindklinknagel: een blindklinknagel is een type schroef die je gebruikt voor het aan elkaar verbinden van twee stukken plaatmateriaal. Het is een variant van de klinknagel, maar kan alleen toegepast worden bij delen die van een kant toegankelijk zijn. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.
  • Blindklinkmoer: een blindklinkmoer is een bevestigingsmiddel dat bestaat uit een combinatie tussen een moer en een blindklinknagel. Je kunt eenzijdig een moer aanbrengen aan de achterzijde van een werkstuk.

Hoe maak je de juiste keuze?

De juiste keuze maken voor blindklinkbevestiging doe je vooral op basis van de klus die je moet uitvoeren. Blindklinknagels worden vooral gebruikt bij het verbinden van twee stukken plaatmateriaal, maar ook blindklinkmoeren worden vooral gebruikt voor metalen werkstukken van dun plaatwerk met holle ruimten. Welke van de twee je nodig hebt is afhankelijk van hoe dik het plaatmateriaal is en het type verbinding dat je wilt maken. Het is dan ook slim om van tevoren te bepalen wat je gaat doen en wat je nodig hebt: op deze manier weet je zeker dat je de juiste bevestigingsmaterialen aanschaft.

Bekijk het complete online aanbod van Burghouwt

Bij Burghouwt is het heel goed mogelijk om de juiste producten aan te schaffen voor iedere klus. Of je nu op zoek bent naar blindklinkbevestiging of een andere type bevestigingsmateriaal. En omdat je altijd verzekerd bent van goede kwaliteit, ben je beter in staat om jouw klus goed uit te voeren. Bekijk jouw mogelijkheden in het Burghouwt assortiment en schaf de beste blindklinkbevestiging aan. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? We staan voor je klaar en bieden jou het beste advies.