Opwaaiankers

Wil je verzekerd zijn van het beste resultaat van jouw klus? Dan heb je baat bij het gebruik van goede producten en materialen. Op deze manier kun je jouw klus nog beter uitvoeren en profiteer je ook van een goed resultaat. Bij Burghouwt ben je altijd verzekerd van goede kwaliteit. Het is hier niet alleen heel makkelijk om te vinden wat je zoekt, maar je kiest ook gegarandeerd voor topkwaliteit. Zo ben je veel beter in staat om je klus goed uit te voeren. Bekijk hier alle opwaaiankers in het Burghouwt assortiment en lees hoe jij de beste keuze maakt voor jouw klus.

Lees meer

Dit is het nut van opwaaiankers

En opwaaianker brengt verschillende voordelen met zich mee. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat een plat dak beter is beschermd tegen harde windstoten. Een plat dak bestaat uit balklagen, welke nog niet aan het metselwerk zijn bevestigd. Dit kan platte daken kwetsbaar maken voor stormen. Wanneer je gebruik maakt van opwaaiankers kies je voor extra stevigheid. Een opwaaianker valt onder de categorie stormankers en het is dan ook mogelijk om te kiezen voor een van de andere opties: de stormanker en de haakanker.

Wanneer heb je deze ankers nodig?

Een opwaaianker wordt ingezet om balklagen van platte daken tegen opwaaien te verankeren. Dit gebeurt door het platte deel van het anker aan de balklaag te nagelen. De haak wordt vastgezet in een van de lintvoegen van het onderliggend metselwerk. Je hebt een opwaaianker nodig wanneer er sprake is van een plat dak die kwetsbaar is voor windstoten en stormen. Door dit anker te bevestigen aan de balklaag en het metselwerk kies je voor sterke verbinding die een plat dak op meerdere plekken kan verstevigen. Op deze manier kies je voor extra zekerheid.

De beste keuze maken voor jouw klus

Er zijn meerdere zaken waar je op kunt letten voor het aanschaffen van een opwaaianker. Onderstaand vind je een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten:

  • Uitvoering: een opwaaianker is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, waaronder ook als haakanker en stormanker. Deze hebben dezelfde werking, maar hebben net een andere uitvoering. Welke je nodig hebt is afhankelijk van het metselwerk waar je het anker aan vast wilt maken.
  • Dikte: de dikte van een anker is ook belangrijk in het maken van een keuze. Ook dit baseer je op het metselwerk waarmee je aan de slag gaat.
  • Hoeveelheid: bepaal van tevoren hoeveel ankers je nodig hebt. Het is bij Burghouwt mogelijk om ze per stuk te bestellen, maar je kunt ook direct een grotere voorraad bestellen, zodat je zeker weet dat je niets tekort komt.

Bekijk jouw mogelijkheden in de Burghouwt webshop

Het aanbod van Burghouwt voor opwaaiankers is ruim: je bent daardoor altijd in de gelegenheid om te vinden wat je zoekt. Of je nu een stormanker wilt aanschaffen, een haakanker of een opwaaianker, er zijn verschillende mogelijkheden. Bekijk de verschillen in uitvoering, bepaal wat het beste bij jouw klus past en bestel de gewenste ankers eenvoudig en snel online. Wij maken verstandig bouwen graag makkelijk.