Stormankers

‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is al jaren onze zienswijze. We willen ervoor zorgen dat iedere vakman, zowel beginner als professional, gebruik kan maken van de beste producten. Want wij geloven dat je met de beste producten jouw klus nog beter kunt uitvoeren. Je klust op deze manier niet alleen verstandig, maar je bent ook nog eens verzekerd van een goed resultaat. Ook als het gaat om stormankers ben je bij ons op de juiste plek voor de beste kwaliteit. Bekijk hier alle mogelijkheden en ontdek meer over de toepassingen van deze tool.

Lees meer

Wat is een stormanker?

Een stormanker is een tool die je gebruikt voor het verankeren van balklagen bij platte daken. Op deze manier bescherm je ze tegen opwaaien en ben je langer verzekerd van goede versteviging. Zoals de naam doet vermoeden zorgen stormankers ervoor dat daken beter beschermd tegen hard waaien en stormen. Er zijn verschillende soorten stormankers verkrijgbaar, waaronder:

  • Opwaaianker: een opwaaianker verankerd balklagen van platte daken tegen opwaaien.
  • Muurplaatanker: dit hulpstuk verankert de muurplaat aan onderliggend metselwerk
  • Haakanker: dit hulpstuk beschermt balklagen van platte daken tegen opwaaien

De verschillende stormankers hebben vrijwel dezelfde toepassing: het enige verschil is de uitvoering van het anker. Op deze manier is het voor iedere klus mogelijk om een geschikt anker te vinden die hier goed bij aansluit. Stormankers zoals een opwaaianker en haakanker zijn geschikt voor platte daken, terwijl een muurplaatanker muurplaten verankerd aan het metselwerk.

De toepassing van een stormanker

Een stormanker wordt als volgt toegepast. Het anker bestaat uit een staaf met aan de ene kant een haak en aan de andere kant een licht gebogen gedeelte. Het licht gebogen gedeelte van het anker bestaat uit schroefgaten. Deze kant wordt aan de balklaag vastgeschroefd. Het andere gedeelte, de haak, wordt in een lintvoeg van het onderliggende metselwerk vastgezet. De stormanker kan op verschillende plekken worden bevestigd, waardoor het mogelijk is om het hele dak te beschermen bij stormen.

Zo kies jij de beste stormankers

De beste stormankers kiezen voor jouw dak? Bekijk eerst wat de huidige situatie is van jouw platte dak en of er extra stevigheid nodig is. Daarna kun je gaan bepalen welk type stormanker je hiervoor wilt gebruiken. Dit ligt onder andere aan het type dak dat je hebt, maar ook aan je eigen voorkeur. Let ook op de dikte en de uitvoering van het anker. Bij Burghouwt vind je alleen de beste kwaliteit van verzinkte stormankers, waardoor je gegarandeerd kiest voor de beste uitvoering.

Bekijk het aanbod en bestel snel online

Het is bij Burghouwt mogelijk om speciale ankers per stuk te bestellen, wanneer je een dak op een specifieke plek wilt verstevigen. Het is ook mogelijk om direct een groot aantal ankers te bestellen, zodat je meteen meerdere gedeelten van een plat dak kunt vastzetten aan het metselwerk. Met het ruime aanbod bij Burghouwt is het nog makkelijker om snel de juiste keuze te maken en ben je verzekerd van goede kwaliteit. Bekijk zelf je mogelijkheden in de webshop en bestel je stormankers online.