Randbekisting

Het gebruik van de juiste materialen is belangrijk voor iedere klus. Dat begrijpen we bij Burghouwt maar al te goed en daarom vind je bij ons alleen de beste producten van topmerken. Je vindt hier het complete aanbod van randbekisting, waardoor jij in staat bent je klus nog beter uit te voeren. Samen met Burghouwt voer je jouw klus verstandig uit en ben je verzekerd van een goed resultaat. Wij helpen je graag met het maken van de beste keuzes op het gebied van gereedschap en bevestigingsmaterialen. Bekijk hier jouw mogelijkheden en kies gegarandeerd voor topkwaliteit.

Lees meer

Wat valt er onder randbekisting?

Randbekisting is een verzamelnaam voor verschillende onderdelen die je kunt gebruiken voor het storten van beton. Een bekisting is een tijdelijk aangebrachte mal of vorm waar beton in wordt gestort. De mal houdt het beton, maar ook de wapening op zijn plaats als het beton wordt gestort en als het gaat uitharden. Voor randbekisting worden verschillende onderdelen gebruikt, waaronder:

  • Randbekistingsanker: voor het vaststellen van randbekisting waarmee je het storten van beton mogelijk maakt
  • Randkistklem: met een randkistklem is het mogelijk om twee stalen randbekistingen aan elkaar te koppelen.
  • Snelspanner: een in afstand verstelbare bevestiging voor het schoren van een metalen randkist aan de wapening van een breedplaatvloer.
  • Wartelspanner: staaldraad met haak voor het schoren van een metalen randkist aan de wapening van een breedplaatvloer
  • Schietspanner: staaldraad met haak en kunststof plaat, welke je met een schiethamer aan de vloer vast schiet.

Randbekisting: de voordelen

Het gebruik van randbekisting brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats zorgt het ervoor dat het storten van beton makkelijker gaat. Dit komt meestal voor bij funderingen, muren, trappen en meer. De bekisting is een soort mal die je na afloop verwijderd. Er zijn verschillende soorten bekisting, waaronder randbekisting die speciaal is voor de randen van een bouwproject. Het inzetten van randbekisting is eenvoudig en zorgt daarnaast voor een strak resultaat.

Bekijk je mogelijkheden in het online aanbod

Het online aanbod van Burghouwt bestaat uit verschillende soorten randbekistingsankers, klemmen en meer. Op deze manier ben je altijd in staat om precies aan te schaffen waar je naar op zoek bent. Zo zijn er meerdere manieren voor het schoren van een metalen randkist aan de wapening van een breedplaatvloer: het is aan jou om te bepalen welke optie het beste is bij jouw klus. Bij Burghouwt staan we altijd voor je klaar om je te helpen met het maken van de juiste keuze.