Dilatatieanker

Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan verstandig bouwen. Het is dan ook niet voor niets dat we alleen de beste kwaliteit aanbieden voor iedere vakman: wij geloven dat je met goede materialen het best mogelijke resultaat haalt bij jouw klus. Dit betekent dat we alleen topkwaliteit gereedschap en materialen in de webshop hebben verzameld: bekijk zelf je mogelijkheden van onder andere dilatatieankers en bekijk wat voor jouw klus de beste keuze is. Hier lees je ook meer over de werking van een dilatatieanker en lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van dit product. Zo ben jij in staat om goed aan de slag te gaan: verstandig bouwen, samen met Burghouwt.

Lees meer

Wat is een dilatatieanker?

Een dilatatieanker is een tool die je gebruikt in een gevel voor het bijeenhouden van de muurdelen aan beide kanten van de dilatatievoeg. Een dilatatievoeg is een speciale voeg die ervoor zorgt dat het uitzetten en krimpen van materialen wordt opgevangen. Door het toepassen van een dilatatieanker zorg je voor extra stabiliteit. Een dilatatieanker wordt ook wel een glijanker genoemd. Je past een dilatatie anker onder andere toe bij het onderling koppelen van gelijmde muren van bijvoorbeeld kalkzandsteen. Het anker wordt altijd gebruikt in combinatie met een dilatatievoeg.

De belangrijkste voordelen van een dilatatieanker

  • Stabiliteit: een dilatatieanker zorgt voor extra stabiliteit en flexibiliteit, omdat een de dilatatievoeg hierdoor extra goed in staat is om werking van de materialen op te vangen.
  • Eenvoudig: het plaatsen van een dilatatieanker is erg eenvoudig en gebeurt in de dilatatievoeg. Het is een snel geplaatst maar je profiteert van een langdurig resultaat.
  • Snel bestellen: bij Burghouwt kun je heel makkelijk en snel een dilatatieanker bestellen, zodat je deze zo snel mogelijk bij jouw klus kunt toepassen.

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Voordat je een dilatatieanker gaat aanschaffen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Een dilatatieanker heeft als belangrijkste toepassing het vergroten van de werking van de dilatatievoeg. Maak je geen gebruik van een dilatatievoeg, dan is het plaatsen van een anker niet nodig. Daarnaast zijn dilatatieankers verkrijgbaar in verschillende soorten en lengtes: het is aan jou om te bepalen wat je nodig hebt voor jouw klus.

Burghouwt dilatatieanker: het complete aanbod

Bij Burghouwt vind je altijd wat je zoekt: ook als het gaat om het aanschaffen van een dilatatieanker. Moeten gelijmde muren onderling gekoppeld worden? Dan maak je gebruik van een dilatatieanker, welke je eenvoudig en snel plaatst bij de dilatatievoeg. En omdat je hier verzekerd bent van topkwaliteit, weet je zeker dat je een goede aankoop doet waarmee je jouw klus goed kunt uitvoeren. Bekijk zelf de voordelen en schaf hier jouw dilatatieanker aan.