Kozijnankers

Verstandig bouwen doe je samen met Burghouwt en daarom helpen we jou graag met het vinden van de beste producten. Op het gebied van bevestigingsmaterialen is de keuze ruim: je bent in ieder geval verzekerd van topkwaliteit van de beste merken zoals Gebr. Bodegraven. Bekijk hier het complete aanbod van kozijnankers bij Burghouwt: zo weet je meteen wat je mogelijkheden zijn en kun je eenvoudig en snel je bestelling plaatsen. We staan klaar voor vakmannen: of je nu een beginnende doe-het-zelver bent of een doorgewinterde professional. Bekijk zelf al jouw mogelijkheden voor kozijnankers en schaf de beste producten aan. Zo kun jij echt verstandig bouwen.

Lees meer

Wat zijn kozijnankers?

Kozijnankers zijn bevestigingsmaterialen die je gebruikt voor het verankeren van kozijnen aan het metselwerk. Een kozijnanker wordt door middel van de houtdraad aan de lange zijde in een kozijn gedraaid. Het wordt vervolgens vastgezet doordat de korte zijde in de lintvoeg wordt ingemetseld. Het indraaien van de kozijnanker kan niet alleen handmatig maar ook middels een machinaal indraaihulpstuk. Ook deze zijn verkrijgbaar in het assortiment van Burghouwt. Kozijnankers zijn een manier om kozijnen aan het metselwerk te verankeren. De anker wordt door het inmetselen vastgezet, waardoor ook de kozijn extra stevig is verankerd.

Dit zijn de voordelen van kozijnankers

  • Eenvoudig: het is vrij eenvoudig om een kozijnanker te plaatsen. Voor het indraaien heb je mogelijk een machinaal indraaihulpstuk nodig, maar dit kan ook handmatig.
  • Snelle montage: het kost je niet veel tijd om een kozijnanker in te draaien en te plaatsen. Dit gebeurt vrij snel, waardoor je er zeker van bent dat je hier niet veel tijd aan kwijt bent.
  • Goede verankering: een kozijnanker zorgt ervoor dat een kozijn goed wordt verankerd in het metselwerk.

De juiste kozijnankers voor je klus vind je hier

Het is erg eenvoudig om kozijnankers aan te schaffen die aan jouw wensen voldoen. Het is hierbij wel belangrijk om een aantal aandachtspunten in de gaten te houden. Let onder andere op de afmeting. Kozijnankers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Wat je precies nodig hebt is afhankelijk van het kozijn dat je wilt plaatsen. Zorg er daarom voor dat je weet wat de klus is die je gaat uitvoeren. Op deze manier kun je nog beter bepalen wat je hiervoor nodig hebt.

Bekijk het Burghouwt assortiment

In het Burghouwt assortiment vind je alles wat je nodig hebt. Dit betekent dat het altijd mogelijk is om de beste kozijnankers aan te schaffen voor jouw klus. Bekijk zelf het aanbod van kozijnankers en bepaal wat voor jou de beste keuze is. Met een kwalitatief kozijnanker ben je in staat om een kozijn goed te verankeren aan metselwerk, waardoor je verzekerd bent van een stevige constructie. Bekijk alle mogelijkheden op deze pagina.