Spijkerplaten

Er zijn heel veel soorten bevestigingsmaterialen waarmee je voor een goede en sterke verbinding kunt zorgen. Een van de meest oude manieren waarop dit mogelijk is, is met het gebruik van een spijkerplaat. Bij Burghouwt is het goed mogelijk om het aanbod van spijkerplaten te bekijken waardoor jij in staat bent om twee houten onderdelen met elkaar te verbinden. We maken het jou graag makkelijk en daarom ben je bij Burghouwt altijd verzekerd van goede producten voor jouw klus. Bekijk jouw mogelijkheden en ontdek Burghouwt’s keuze in de beste spijkerplaten.

Lees meer

Alles over de werking van spijkerplaten

Een spijkerplaat is een ijzeren plaat welke is voorzien van gaten. Hiermee is er sprake van een regelmatig patroon waardoor je verschillende soorten balken met elkaar kunt verbinden. Het gebruik van een spijkerplaat is een zeer oude en ook eenvoudige manier om twee houten elementen met elkaar te verbinden. Een spijkerplaat wordt tegen de balk geplaatst; hier worden de spijkers in geslapen. Er wordt daarna een andere balk tegen de niet-gespijkerde helft geplaatst en ook hier worden spijkers ingeslagen. Zo worden twee balken aan elkaar bevestigd met een spijkerplaat.

Spijkerplaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn ze in diverse groottes verkrijgbaar, waardoor het goed mogelijk is om diverse soorten balken aan elkaar te bevestigen. Een spijkerplaat is gemaakt van staal en is daarnaast ook verzinkt, waardoor de plaat roest tegengaat. De levensduur van een spijkerplaat is mede hierdoor van zeer goede kwaliteit.

De voordelen van spijkerplaten

Het gebruik van spijkerplaten brengt een aantal voordelen met zich mee. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van een spijkerplaat:

  • Eenvoudig: een spijkerplaat is heel makkelijk te gebruiken en geldt nog steeds als de meest eenvoudige manier om twee houten balken aan elkaar te verbinden.
  • Diverse uitvoeringen: spijkerplaten zijn verkrijgbaar in diverse groottes, waardoor het voor alle balken mogelijk is om deze aan elkaar vast te maken.
  • Sterk: een spijkerplaat is gemaakt van roestvrij staal en is daarnaast ook verzinkt, waardoor een lange levensduur gegarandeerd wordt.

Burghouwt’s keuze in de beste spijkerplaten

Burghouwt kiest voor Gebr. Bodegraven als beste merk voor spijkerplaten. De reden hiervoor is de zeer goede kwaliteit van deze spijkerplaten. Het merk maakt verbindingen voor de bouw en dit betekent dat je gegarandeerd voor de beste kwaliteit kiest. Professionals gebruiken Gebr. Bodegraven spijkerplaten en andere producten van dit merk en dit is dan ook de reden dat Gebr. Bodegraven een van de meest vooraanstaande merken is op het gebied van verbindingsmaterialen. De prijs-kwaliteitverhouding, brede toepasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de Gebr. Bodegraven spijkerplaten zorgen ervoor dat dit merk Burghouwt’s keuze is op het gebied van spijkerplaten.