Bovendorpelankers

Het aanbod van gereedschap en bevestigingsmiddelen is groot, waardoor het soms lastig is om een goede keuze te maken. Bij Burghouwt helpen we je dan ook graag wegwijs maken en zorgen we voor een overzichtelijke webshop waar je alles vindt wat je nodig hebt voor iedere klus. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver: hier vind je alle producten waarmee je jouw klus altijd goed uitvoert. En omdat je hier de keuze hebt uit alleen de beste producten, ga je altijd verstandig aan de slag en ben je verzekerd van een goed resultaat. Want verstandig bouwen, doe je samen met Burghouwt.

Lees meer

Wat zijn bovendorpelankers?

Bovendorpelankers zijn een speciaal type hoekanker. Een bovendorpelanker is onmisbaar wanneer je een houten constructie wilt maken en deze wilt verstevigen. Een hoekanker zoals de bovendorpelanker wordt gebruikt voor het maken van verticale verbindingen, vaak gaat het hierbij om houten balken. Een anker bevat schroefgaten waar je de schroeven alleen nog maar in hoeft te boren. Het verbinden van houten balken onder een hoek van 90 graden is heel makkelijk te realiseren met het gebruik van een bovendorpelanker.

Bij kozijnen en raamwerk wordt de bovenkant en onderzijde van de omranding een dorpel genoemd. De bovenste omranding heet de bovendorpel: hier komt de naam bovendorpelanker dan ook vandaan. Hoeveel ankers je nodig hebt is afhankelijk van de constructie die je wilt realiseren. Een hoekanker is gemaakt voor het dragen van een hoge last: soms heb je er meerdere nodig om de draaglast goed te verdelen.

Burghouwt’s keuze in de beste bovendorpelankers

Burghouwt kiest voor Gebr. Bodegraven als beste merk voor bovendorpelankers. Dit merk is de grote naam als het gaat om hoekankers. Gebr. Bodegraven creëert alle producten waarmee het voor professionals en doe-het-zelvers mogelijk is om een goede verbinding te maken. Het merk staat zelf op de bouwplaats en maakt daardoor de beste producten die aansluiten op wat de professional nodig heeft. Je kiest daardoor zeker voor topkwaliteit. Dit is dan ook de reden dat Gebr. Bodegraven Burghouwt’s keuze is als het gaat om bovendorpelankers.

Zo kies jij de juiste bovendorpelankers voor je klus

Wil jij graag de beste bovendorpelankers kiezen voor jouw klus? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  • Toepassing: bepaal eerst wat je precies moet gaan doen en wat je hiervoor nodig hebt. Je gebruikt bovendorpelankers voor het maken van houtverbindingen bij kozijnen.
  • Maat: kijk altijd naar de maat van de bovendorpelanker. Deze baseer je op de dikte van de kozijnen die je wilt gaan bevestigen. Bij Burghouwt heb je de keuze uit verschillende maten en bestel je altijd de juiste.