Stoelhoeken

Verstandig bouwen staat bij Burghouwt hoog in het vaandel: wij geloven dat jij jouw klus beter kunt uitvoeren wanneer je gebruik maakt van de beste producten. Daarom hebben we alleen topkwaliteit gereedschap en andere benodigdheden voor jouw verzameld. Ook als het gaat om stoelhoeken vind je hier ons aanbod met alleen de beste producten. Op deze manier ben jij nog beter in staat om snel een goede keuze te maken. Bekijk hier je mogelijkheden, lees meer over de toepassing van stoelhoeken en ontdek wat Burghouwt’s keuze is voor de beste stoelhoeken die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Lees meer

Wat zijn stoelhoeken?

Stoelhoeken zijn speciale hoeken die je gebruik voor het versterken van houten delen die in een hoek van 90 graden met elkaar verbonden zijn. De stoelhoek is een van de soorten stalen hoeken die je kunt toepassen in houtconstructies. Hout is niet altijd even sterk en dit betekent dat het na verloop van tijd extra versterking nodig heeft. In dit geval heb je baat bij de toepassing van stalen ondersteuning. Dit komt in de vorm van stalen hoeken, waaronder de stoelhoek. Andere mogelijkheden zijn de dorpelhoek, de raamhoek en de versterkingshoek. Ook deze stalen hoeken vind je terug in het assortiment van Burghouwt.

Stoelhoeken worden gebruikt voor houten constructies: je kunt ze hiermee ondersteunen en versterken. Een stoelhoek heeft altijd gelijke benen: de lengte van beide delen is dan ook gelijk. De lengtes van de benen kunnen per stoelhoek verschillen tussen 25 en 100 mm. De breedte van de stoelhoek kan per uitvoering verschillen tussen de 15 en 20 mm. Er zijn zowel grote als kleine stoelhoeken verkrijgbaar: hierdoor is het altijd mogelijk om een geschikte keuze te maken voor jouw klus. Bekijk al je mogelijkheden op deze pagina.

Burghouwt’s keuze in de beste stoelhoeken

Burghouwt kiest voor Gebr. Bodegraven als beste merk voor stoelhoeken. Als er een merk is dat topkwaliteit biedt op het gebied van verbindingsmaterialen, dan is het Gebr. Bodegraven. De slogan van het merk luidt dan ook ‘Verbindingen voor de bouw’: je kiest gegarandeerd voor kwalitatieve en duurzame stoelhoeken waarmee je heel makkelijk en snel voor extra versteviging zorgt. Behalve de goede kwaliteit is ook het gebruiksgemak van Gebr. Bodegraven stoelhoeken zeer hoog: op deze manier is het voor zowel professionals als beginnende doe-het-zelvers mogelijk om gebruik te maken van deze hulpmiddelen. Dit zorgt ervoor dat Gebr. Bodegraven Burghouwt’s keuze op het gebied van stoelhoeken.

Zo maak je de juiste keuze in jouw klus

De beste keuze maken voor jouw klus doe je op basis van een aantal punten. Bekijk de onderstaande aandachtspunten voor het vinden van de juiste stoelhoeken:

  • Toepassing: hoe groter de houtverbinding, hoe groter de stoelhoek moet zijn. Op deze manier kies je voor de best mogelijke versteviging.
  • Afmeting: de afmeting is een belangrijk aandachtspunt. De juiste maat kies je op basis van de houtverbinding die je wilt verstevigen. Op basis hiervan weet je vaak ook welke stoelhoek uitvoering het beste past.