Raamhoeken

Ben je op zoek naar goede raamhoeken? Bij Burghouwt staan we voor je klaar en helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Voor ons staat verstandig bouwen hoog in het vaandel en daar hoort het beste gereedschap bij. Alleen met de juiste producten ben je in staat om jouw klus goed en verstandig uit te voeren. Ook profiteer je op deze manier van het beste resultaat. Als het gaat om raamhoeken heb je bij Burghouwt altijd de mogelijkheid om te vinden waar je naar op zoek bent. En daarnaast kies je gegarandeerd voor goede kwaliteit: dat is altijd mooi meegenomen. Verstandig bouwen, samen met Burghouwt.

Lees meer

Wat zijn raamhoeken?

Raamhoeken zijn hulpmiddelen die je gebruikt voor het extra stevig maken van een hoekverbinding bij een raam. De naam raamhoek is dan ook gebaseerd op de functie van dit hulpmiddel. Een raamhoek is plat en zeer geschikt voor het verstevigen van constructies. De afmetingen van een raamhoek kunnen variëren: er zijn dan ook verschillende mogelijkheden beschikbaar in het Burghouwt assortiment. Raamhoeken zijn, net als alle andere soorten hoeken, ook voorzien van boorgaten. Hierdoor is het mogelijk om het raamhoek meteen op de goede manier op een hoekverbinding te monteren. Het is goed mogelijk om op iedere hoek van een raamverbinding een raamhoek te plaatsen voor extra versteviging.

Burghouwt’s keuze in de beste raamhoeken

Burghouwt kiest voor Gebr. Bodegraven als beste merk voor raamhoeken. De keuze is gebaseerd op de kwaliteit en het gebruiksgemak dat dit merk biedt. Gebr. Bodegraven is een merk dat verbindingen maakt voor de bouw, en omdat ze zelf nog steeds werkzaam zijn in de bouw zijn ze bij het merk goed in staat om te begrijpen wat de professional nodig heeft. De Gebr. Bodegraven raamhoeken zijn dan ook gemaakt voor de ervaren professional, maar je kunt als doe-het-zelver ook met deze materialen aan de slag. De prijs-kwaliteitverhouding van de raamhoeken is daarnaast ook zeer goed: bij Burghouwt is het dan ook makkelijk om een goede voorraad raamhoeken aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat Gebr. Bodegraven Burghouwt’s keuze is voor de beste raamhoeken.

De juiste hoeken voor raamconstructies kies je hier

Om ervoor te zorgen dat je de juiste raamhoeken kiest voor hoekverbindingen van ramen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Onderstaand vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

  • Toepassing: bepaal eerst de klus en wat je hiervoor nodig hebt. Een raamhoek is geschikt voor het verstevigen van een hoekverbinding van een raam.
  • Afmeting: de afmetingen van een raamhoek kunnen flink variëren, van 40 mm tot 300 mm. Wat je nodig hebt is afhankelijk van de hoekverbinding waarmee je aan de slag wilt.
  • Dikte: de dikte van een raamhoek varieert van 10 tot 36 mm. Wat jij nodig hebt is ook weer afhankelijk van de betreffende hoekverbinding.
  • Gatenpatroon: het gatenpatroon is niet bij iedere raamhoek hetzelfde. Vergelijk de verschillende mogelijkheden hierop om zeker te zijn van de juiste keuze.