Kramplaten

Bij Burghouwt ben je verzekerd van een ruim aanbod: met duizenden artikelen ben jij altijd in staat om te vinden wat je zoekt. Voor iedere klusser bieden we alleen de beste producten aan, zodat je zeker bent van topkwaliteit. Zo ook op het gebied van kramplaten. Ontdek hier het complete Burghouwt assortiment van kramplaten. Je kiest in ieder geval voor kwaliteit, maar je bent ook verzekerd van een makkelijke bestelling en snelle levering. Bekijk zelf alle mogelijkheden, vergelijk je opties en schaf gegarandeerd topkwaliteit kramplaten aan. Verstandig bouwen doe je samen met Burghouwt!

Lees meer

Wat is een kramplaat?

Een kramplaat, ook wel herstelplaat genoemd, is een verbindingsmiddel. Je kunt gebruik maken van kramplaten om een aantal redenen:

-
  • Scheuren voorkomen: met een kramplaat is het mogelijk om scheuren van bijvoorbeeld steigerplanken te voorkomen. Een kramplaat wordt meestal aan beide kanten ingeslagen, zodat er sprake is van een goede preventie. Kramplaten voorkomen zowel scheuren aan langskanten als aan kopse kanten.
  • -
  • Verbinding creëren: met een kramplaat is het ook mogelijk om de kopse kanten of langskanten van twee bouwdelen te verbinden.

Kramplaten: de toepassingen

Kramplaten worden met behulp van een bout en moer tussen twee houten delen gemonteerd. Op deze manier creëer je een stevige en stijve constructie. Het gebruik van een kramplaat komt meestal voor in houten spantconstructies. De eenvoudige montage maakt het gebruik van kramplaten eenvoudig: je krijgt hier een goed resultaat voor terug. Je bent verzekerd van een verbeterde constructie.

Hoe maak je de juiste keuze voor je klus?

Voordat je een kramplaat aanschaft is het belangrijk om te kijken naar de klus en de toepassing. Een kramplaat wordt voornamelijk gebruikt bij houten spantconstructies. Daarnaast is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Er zijn meerdere mogelijkheden: zorgt dat de afmeting van de kramplaat overeenkomt met de constructie die je wilt creëren. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en dat je verstandig aan de gang kunt met je klus.

Bekijk het complete assortiment online

Bij Burghouwt bekijk je eenvoudig en snel het aanbod van kramplaten. Daarnaast kun je de meerdere mogelijkheden met elkaar vergelijken en zo een goede keuze maken. Het kiezen van de juiste kramplaten is op deze manier heel goed mogelijk. Bij Burghouwt profiteer je niet alleen van een ruim assortiment, maar kun je ook altijd terecht voor deskundig en persoonlijk advies. Of je nu een doe-het-zelver bent of een ervaren professional: hier vind je altijd waar je naar op zoek bent. Ontdek het zelf!