Freesmachines

Of je nu een doe-het-zelver bent of een professionele vakman: het is belangrijk om goed gereedschap te gebruiken bij iedere klus. Hoe beter het gereedschap, hoe beter het resultaat van de klus. Bij Burghouwt helpen we je graag en staan we voor je klaar om je te helpen met het vinden van de beste materiale. Bekijk hier ons assortiment van freesmachines en lees hoe je in 3 stappen de juiste freesmachine vindt voor jouw klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Bekijk alle soorten freesmachines

Er zijn verschillende soorten freesmachines waar je uit kunt kiezen. Het is dan ook belangrijk om te weten welke mogelijkheden jij hebt. Hier vind je een overzicht van de meest gebruikte freesmachines en waar ze voor gebruikt worden:

 • Bovenfrees: de meest gebruikte freesmachine voor het maken van gleuven en profielen. Het is mogelijk tal van vormen te maken.
 • Lamellenfrees: de frees voor het maken van blinde houtverbindingen, bijvoorbeeld bij lamello’s.
 • Kantenfrees: dit type freesmachine is bedoeld voor het afwerken van randen. Het is mogelijk om diverse freesbeitels te bevestigen, zodat het mogelijk is om profielranden aan te brengen.
 • Dominofrees: een freesmachine die wordt gebruikt voor houtverbindingen, maar ook voor verbindingen in ramen, frames en lades.
 • Muurfrees: geschikt voor het wegwerken van kabels en leidingen in een muur. Dit wordt ook wel een sleuvenfrees genoemd.

Burghouwt’s keuze: de beste freesmachines

Burghouwt kiest voor Bosch, Festool en Makita als beste merken voor freesmachines. Je vindt van deze merken niet alleen een zeer uitgebreid assortiment met diverse soorten freesmachines, maar je kunt ook rekenen op goede kwaliteit. Festool maakt zeer kwalitatief gereedschap en ook de freesmachines van dit merk staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en hoge mate van ergonomie. De freesmachines van Makita zijn veelzijdig, sterk en staan bekend om hun duurzaamheid. Festool en Makita zijn volgens Burghouwt de beste merken waar je een freesmachine kunt aanschaffen.

De juiste freesmachine kiezen in 3 stappen

 • Bepaal de klus: het is in de eerste plaats belangrijk om te weten wat je precies gaat doen, zodat je kunt ontdekken welk type freesmachine hier het beste bij past. De bovenfrees is voor veel klussen te gebruiken, maar wanneer je een wat meer specifieke klus hebt kun je voor een van de andere modellen kiezen.
 • Bekijk de topmerken: bekijk de freesmachines van verschillende merken en vergelijk deze met elkaar op het vermogen, maar ook de andere functies zoals de aanwezigheid van stofafzuiging, duurzaamheid, instelbare freesdieptes en meer. Op deze manier weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit.
 • Let op de details: het is erg belangrijk om naar de details te kijken. Denk hierbij aan de ergonomie, de toepassingen van een specifieke machine en de extra’s die worden aangeboden om het gebruik makkelijker te maken.