Katrollen

Bij Burghouwt vind je alles wat je nodig hebt voor jouw klus. Voor professionals en beginnende doe-het-zelvers is het aanbod ruim, waardoor het altijd mogelijk is om de juiste keuze te maken. Het maakt dan ook niet uit wat je nodig hebt: het is altijd terug te vinden in het ruime assortiment. Bij Burghouwt staan we voor verstandig bouwen en daarom kies je gegarandeerd voor topkwaliteit. Ben je op zoek naar katrollen? Ook dan ben je verzekerd van de beste producten van topmerken. Bekijk hier al jouw mogelijkheden en schaf eenvoudig en snel de beste katrollen aan.

Lees meer

Alles over katrollen

Een katrol is een handig hulpmiddel waarmee je de trekrichting van een touw kunt veranderen. Een katrol is meestal aan te schaffen in de vorm van een st: ze vormen samen een takel waardoor het mogelijk is om een zware last te dragen met een beperkte kracht. Katrollen bestaan uit een schijf met een groef waar het touw inligt. De schijf draait om een as, de uiteinden van de as zijn in blokwangen bevestigd. Deze blokwangen komen samen in een haak, welke wordt bevestigd aan een vast punt. Er zijn verschillende soorten katrollen, waaronder een losse en vaste katrol. Daarnaast zijn er nog diverse uitvoeringen beschikbaar.

Dit zijn al je mogelijkheden bij Burghouwt

Wanneer je op zoek gaat naar katrollen bij Burghouwt, zul je ontdekken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Om je zoektocht nog makkelijker te maken, vind je hier een overzicht van de meest voorkomende katrollen die je in het assortiment kunt vinden:

-
  • Hijskatrol: een hijskatrol is een type katrol waarmee het mogelijk is om relatief zware lasten te verplaatsen met een beperkte kracht. Er zijn diverse uitvoeringen van hijskatrollen mogelijk. Bij Burghouwt vind je ze in de uitvoering met een nylon wiel.
  • -
  • Markieskatrol: een markieskatrol is te gebruiken voor het dragen van een relatief zware kracht, bijvoorbeeld voor het openen en sluiten van markiezen. Deze katrol kan zowel met een beugel als met schroefoog worden aangeschaft.

Hoe kies je de beste optie voor je klus?

Wat de beste optie is voor jouw klus is afhankelijk van de bevestiging die je prettig vindt het het type katrol dat jij het beste kunt gebruiken. Een hijskatrol is verkrijgbaar met oog, maar je kunt ook kiezen voor een markieskatrol met schroefoog. Daarnaast is het goed om te kijken naar de afmeting van de katrollen, zodat je deze juiste uitvoering kunt aanschaffen voor het touw dat je wilt gaan gebruiken. Ontdek zelf de mogelijkheden in het uitgebreide aanbod van Burghouwt: zo ben jij altijd in staat om de beste keuze te maken!