Kantschuiven

Kantschuiven gebruik je aan de kant van een deur om de deur aan de drempel te bevestigen. Ze worden vaak gebruikt voor dubbele deuren. Je kunt de deur of het hek van binnenuit vergrendelen met de zijschuifjes aan de onder- en bovenkant van de staldeur, poort of andere soort deur. Zo zijn de spullen die achter die deuren staan beter beschermd tegen diefstal of inbraak en heb je veel meer privacy. Je sluit je schuur, stal, poort, garage of tuin goed af door simpelweg de kantschuif naar beneden te schuiven en in de drempel te plaatsen.

Lees meer

Niet alleen is dit veiliger en beschermt het je spullen, het beschermt ook je deur. Een kantschuif houdt de deur op zijn plaats tijdens windvlagen of stormen. Hierdoor kan een storm of windvlaag de deur dus niet later klapperen als er een kantschuif aan verbonden is. De deur blijft daarnaast langer recht en vervormt niet na verloop van tijd of door warmte of kou. Kortom: de kantschuif is niet alleen handig voor beveiliging en privacy, maar ook voor bescherming van de deur en het kozijn.

Materiaal en kleuren kantschuiven

Er zijn verschillende soorten kantschuiven op de markt. Je vindt ze allemaal in ons assortiment, van kleine tot grote kantschuiven. De bascule kantschuif werkt met een tuimelmechanisme dat de grendel vergrendelt en de automatische kantschuif vergrendelt de deur automatisch wanneer het verschoven wordt. Kantschuiven zijn meestal gemaakt van sterk staal dat ook licht is. Zo is het nog steeds makkelijk te bedienen, maar ook sterk en stevig. Kantschuiven zijn daarom meestal van RVS, aluminium, messing, nikkel of verzinkt staal.

Bij kantschuiven zijn er ook veel kleurenopties. Het is namelijk mooier als de schuif helemaal bij de kleur van de deur past en hierdoor bijna niet meer opvalt. Kies bijvoorbeeld een zwart kantschuif voor donker gekleurde deuren of kies een zilveren of gele kantschuif als je deur wat lichtere kleuren heeft. Overigens kan er ook overheen gespoten worden met verf, maar hier kan de kwaliteit wel van achteruit gaan. Dat raden we daarom ook niet aan.

Kantschuif voor dubbele deuren

Voor dubbele deuren bestaat er ook zoiets als een kantschuif die je kunt integreren in de deur. Je kunt er ook voor kiezen om de kantschuif in de deur te integreren voor een netjes en professioneel resultaat. Niet alle deuren zijn geschikt voor het plaatsen van een inbouw kantschuif, maar als je de kans hebt raden we het aan. Vaak gaat het om dikke buitenpoorten of aluminium hekpoorten waarbij de kantschuif niet kan worden geïntegreerd. Als het wel kan, dan raden we het zeker aan. Bij dubbele deuren heeft dit een prachtig effect. Niet alleen is er een goede beveiliging en wordt de deur verstevigd, maar de kantschuif zit er ook nog eens mooi in geïntegreerd.