Uitzetijzers

Uitzetijzers, ook wel raamuitzetters genoemd, zijn hulpmiddelen bij het openen en open laten staan van je ramen. Uitzetijzers worden veel gebruikt bij ramen die mensen graag van tijd tot tijd open willen hebben, maar die hiervoor heen arm hebben. Uitzetijzers monteer je makkelijk aan het raam en kozijn en dan kun je je raam open zetten. Dit betekent dat je je raam uit kunt zetten door middel van een penstoel te monteren op het vaste kozijn en met het uitzetijzer op het draaiende kozijn het gaatje over de pen te schuiven. Dan blijft je raam open staan.

Lees meer

Verschillende uitvoeringen

Er zijn verschillende uitvoeringen als het gaat om uitzetijzers. Ten eerste hebben we uitzetijzers met een verschillend aantal gaatjes. De meeste in ons assortiment hebben vijf gaatjes en dus ook vijf standen. Daarin wordt ook nog een verschil gemaakt. Er zijn namelijk uitvoeringen waarbij de 5 standen gecombineerd worden met een pen die niet afneembaar is. Dit is de stevigste uitvoering en maakt de uitzetter windzeker. Er is ook een uitvoering waarbij de 5 standen gecombineerd zijn met een pen die wel afneembaar is. Dan kun je de pen uit de gaatjes schuiven en het kan raam ook zonder uitzetter open worden gezet.

Toepassing op verschillende soorten ramen

Raamuitzetters en uitzetijzers zijn niet meteen voor alle soorten ramen gemaakt. Sommige uitzetijzers kunnen ook voor bepaalde soorten ramen zijn. Houdt dit ook altijd goed in de gaten als je een uitzetijzer gaat kopen. De meeste uitzetijzers zijn gemaakt voor draairamen. Deze ramen kun je open draaien, maar vaak niet vastzetten. Daarom komen de raamuitzetters daar bij kijken. Verschillende uitzetijzers in ons assortiment zijn speciaal gemaakt voor draairamen die een smal raamhout hebben. Deze specifieke raamuitzetters zijn ook smal en passen daar dus goed op.