Tele-uitzetters

Tele-uitzetters of ook wel telescoopuitzetters zijn een soort raamuitzetters. Raamuitzetters zijn hulpmiddelen bij het openen en open houden van een raam. Om de raam te kunnen openen en open houden, kun je er een raamuitzetter aan monteren. Een telescoopuitzetter is een soort raamuitzetter waarmee je op elke mogelijke manier het raam open kan zetten. Je kan hierbij zelf bepalen in welke positie je je raam open wilt zetten, want met een telescoopuitzetter kan elke gewenste positie.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Een telescoopuitzetter bestaat uit een buisje en een zuiger. Het buisje kun je makkelijk bewegen en met de zuiger zet je het vast. Hierdoor kan je elke gewenste positie proberen en kijken welke het fijnste is voor je raam en jezelf. Het is de meest flexibele raamuitzetter onder alle soorten raamuitzetter. Het is daarmee het tegenovergestelde van een uitzetijzer.

Verschil met uitzetijzer

Een uitzetijzer en tele-uitzetter verschillen van elkaar op het vlak van flexibiliteit. Een uitzetijzer is een uitzetter waar gaatjes in zitten die je over een vaste penstoel op het kozijn kan plaatsen. Door de gaatjes zijn er een paar vaste standen waarin het raam open kan worden gezet. Een tele-uitzetter heeft geen vaste standen en kan in elke gewenste positie worden geplaatst. Het grootste verschil zit daarom ook in het flexibele van de tele-uitzetter en de vaste standen van de uitzetijzer. Daarnaast is bij de uitzetijzer een penstoel nodig en bij de tele-uitzetter werkt het vastzetten met een zuiger.

Draairichting van het raam

Bij een tele-uitzetter moet je goed kijken naar de draairichting van het raam. Een tele-uitzetter werkt namelijk meestal met een specifieke soort draairichting. Check daarom of je raam naar binnen of naar buiten draait. Op basis daarvan kun je de juist tele-uitzetter uitkiezen. Ook als je raam beide kanten op kan, kun je kiezen wat je het liefste wil: een naar binnen draaiende uitzetter of naar buiten draaiende uitzetter. Het is belangrijk om dit goed te checken voordat je een tele-uitzetter gaat kopen, aangezien het ook verschil in werking en montage kan maken.

Materiaal en afwerking

In ons assortiment hebben we verschillende soorten tele-uitzetters. Van tele-uitzetters die voor binnen draaiende en buiten draaiende ramen zijn tot tele-uitzetters die traploos instelbaar zijn. De meeste tele-uitzetters in ons assortiment zijn gemaakt van rvs of staal. Dit materiaal is niet alleen sterk en kan tegen een stootje, maar gaat ook niet roesten of kapot met slecht weer. Daarnaast is het materiaal niet zwaar en kun je je raam makkelijk openzetten met een rvs of stalen tele-uitzetter.

Op zoek naar een bepaalde afwerking? Tele-uitzetters kunnen ook mooi zijn en goed passen bij je raam. Wij hebben bijvoorbeeld zwart gelakte uitzetters die passen bij elke kleur raam. Ook wit gelakte en grijs gelakte tele-uitzetters vind je in ons assortiment. Toch liever een geborstelde tele-uitzetter? Ook daarvoor kun je hier goed terecht.