Raamknippen

Raamknippen zijn kleine knippen om je raam mee af te sluiten. Een raamknip heeft zijn naam gekregen door het kleine formaat van de sluiting. Het is een kleine knip die kleine ramen goed kan afsluiten. Een raamknip heeft een kleine grendel in een omhulsel waar een beugel opzit. Deze beugel kun je bewegen en dan schuif je de grendel makkelijk in de sluitkom of buis. Zo vergrendel je dan het raam makkelijk. Raamknippen zijn een favoriet bij veel mensen voor binnen in het huis en voor kleinere ramen. Een raamknip is namelijk ook makkelijk te monteren met schroeven en door middel van de gaatjes in de plaat achter de raamknip.

Lees meer

Voordelen van een raamknip

Een raamknip is een kleine soort raamsluiting en heeft daarom ook veel voordelen. Het vergrendeld ramen snel en makkelijk. Ook is de raamknip klein en valt dus niet zo veel op. Je kunt de raamknip mooi wegwerken bij het raam. De raamknip is een raamsluiting, maar werkt niet per se als veilig slot. Het is namelijk een redelijk klein slot. Het is ideaal voor ramen die je graag vaker opent en sluit op een dag. Denk bijvoorbeeld aan een klein raam in de badkamer of als je frisse lucht in wilt laten door een valraam in je kantoor. Als je dan klaar bent in die kamer kun je het raam alsnog met een slot op slot doen. Een raamknip is vooral handig voor een raam makkelijk en snel ontgrendelen of op slot doen.

Let hierop voor je een raamknip gaat kopen

Als je een raamknip gaat kopen, zijn er een paar dingen waar je op kan letten. Het is namelijk zo dat niet elke raamknip hetzelfde is of elk pakket alle juiste dingen bevat:

  • Is de sluitkom meegeleverd? Bij een slot hoort natuurlijk een sluitkom. Bij een raamknip is dit het buisje waar de grendel in schuift. Dit is een belangrijk onderdeel van het slot dat je echt nodig hebt. Check daarom altijd even of het slot ook wordt geleverd met een sluitkom of sluitbuis. Zo niet, ook geen probleem, want deze zijn makkelijk bij te bestellen.
  • Zijn bevestigingsmaterialen meegeleverd? Raamknippen kun je makkelijk bevestigen met schroeven. Hiervoor zitten gaten in de plaat achter de raamknip. Bij sommige raamknippen worden bevestigingsmaterialen bijgeleverd, maar bij andere weer niet. Check dit altijd even, want soms heb je speciale schroeven nodig. Gelukkig hebben wij die ook in ons assortiment.
  • Check voor welke draairichting of valrichting de raamknippen zijn gemaakt. Hier wordt een verschil gemaakt tussen ramen die naar binnen of buiten vallen.

Materiaal en kleuren

Raamknippen zijn klein maar krachtig. Dit komt mede door de sterke stalen waar ze vaak van zijn gemaakt. Raamknippen in ons assortiment zijn onder andere gemaakt van rvs, verzinkt staal of messing. Ook hebben we knippen van aluminium. Niet alleen zijn deze materialen sterk, maar ook licht en makkelijk bedienbaar.

Niet alle raamknippen hebben de zilveren kleur van staal. Je kunt ook prachtige zwarte en zilveren gecoate knippen kopen. Die kleuren passen bij elke kleur raam en vallen zo ook minder op.