Hefschuifsloten

Een hefschuifpui is mooi en netjes, maar ook een makkelijke manier voor inbrekers om je huis binnen te komen als je geen goed slot ervoor hebt. Hefschuifsloten zijn erg belangrijk als je een hefschuifpui hebt. Een hefschuifpui kun je openen met een hefschuif. Deze hef je dan op en door de heffing komt de pui omhoog. Deze kun je dan met hulp van de hefschuif verplaatsen en open doen. Een hefschuifpui heeft een slot nodig om dicht te kunnen. Dat is niet alleen beter voor de deur, maar ook veiliger voor jou en je huis. Kies daarom de juiste hefschuifsloten voor je hefschuif.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Cilinderslot hefschuif

In de meeste hefschuiven zit een cilinderslot. Dit is een cilindervormig slot dat aan een kant of beide kanten te openen en sluiten is met een sleutel. Cilindersloten zijn lang in het nieuws geweest omdat inbrekers cilindersloten konden kerntrekken. Hiervoor gebruikt ze een boor en maakte ze het cilinderslot makkelijk kapot. Tegenwoordig zijn er veel cilindersloten met kerntrekbeveiliging. Deze cilindersloten kunnen niet worden gebroken met de kerntrekmethode. Het kost dan wel iets, maar dan is je huis wel goed beschermd. Met een cilinderslot in je hefschuif kun je de deur makkelijk afsluiten en bescherm je jezelf en je huis tegen inbrekers.

Haaksloten voor de hefschuif

Naast cilindersloten zijn haaksloten ook populaire sloten voor een hefschuif en schuifdeur. Haaksloten zijn uitgevoerd met een lichte bocht in een haakschoot. Deze haakt dus in de sluitkom van een slot. Dit is anders als bij een normale deur, omdat je een pui van links naar rechts beweegt en een normale deur van voren naar achteren of andersom. In ons assortiment kun je veel haaksloten vinden die makkelijk in het slot haken bij het dichtdoen van de deur en die je daarna op slot kan doen.

Extra beveiliging

Schuifdeuren zijn vaak doelen van een inbreker, dus extra beveiliging kan geen kwaad. Kies bijvoorbeeld voor insteekgrendels of extra deurhaken. Insteekgrendels kun je aan de kozijnen van de deuren en aan de vaste kozijn vastmaken. Deze insteekgrendels kun je ook met slot kopen en zo makkelijk dichtdoen en op slot doen. Zo zit er niet alleen een haakslot of cilinderslot op de deur, maar ook boven en beneden nog een insteekgrendel die je niet om kunt draaien zonder een sleutel. Naast insteekgrendels zijn er nog andere opties zoals deursluitingen, veiligheidsespagnoletten en meerpuntsluitingen.

Het SKG keurmerk

Bij sloten denken wij altijd meteen aan het SKG keurmerk. SKG staat voor stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze stichting test en keurt allerlei sloten en scharnieren, waaronder dus ook hefschuifsloten. De sloten worden getest op sterkte en duurzaamheid, ze maken namelijk veel mee en moeten tegen een stootje kunnen. Ook wordt getest op inbraakweerbaarheid. Als een slot dus een keurmerk van SKG heeft, dan weet je zeker dat ze goed getest zijn en inbrekers niet makkelijk binnen zullen komen. Kijk ook altijd hoeveel sterren je achter het keurmerk vindt. Hoe meer sterren, hoe beter het slot.