Rook- en tochtwerende deurnaalden

Niemand houdt van tocht tijdens de koude maanden. Het maakt je huis of andere plek extra koud en de verwarming aanzetten is eigenlijk zonde van de energiekosten. Als je dubbele deuren hebt, zit hier veel tussenruimte tussen en dat is de perfecte plek voor tocht om doorheen te komen. Ook rook kruipt hier makkelijk doorheen. Rook en tocht zijn juist de dingen die je niet in je huis wilt hebben. Met deurnaalden heb je dit verholpen. Deurnaalden worden tussen twee deuren of dubbele deuren geplaatst voor onder andere het tegenhouden van tocht en rook. Hier zijn zelfs speciale rook- en tochtwerende naalden voor op de markt.

Lees meer

Plek van montage

Als je rookwerende en tochtwerende naalden wilt kopen, dan is het goed even te kijken naar waar deze gemonteerd moeten worden. Dat kan namelijk verschillen per naald. Zo worden sommige tochtwerende naalden gemonteerd aan de binnenkant op de bovendorpel, maar sommige ook aan de binnenkant op de kozijnstijl of deurstijl. Per naald kan dit verschillen, dus check welke mogelijkheden er zijn bij jouw dubbele deuren. Zo weet je zeker dat je een passende naald gaat inslaan die ook echt op die plek kan worden gemonteerd.

Lengte van naald

Een deurnaald moet tocht en rook weren, maar dan moet het natuurlijk wel langs de deurposten passen. Naast het checken waar de naalden kunnen worden geplaatst, is het dus ook handig als je checkt wat de lengte van je deuren is. Deurnaalden zijn namelijk in bepaalde lengtes te koop en dan is het handig als deze de gehele tussenruimte tussen de deuren kan dichten. De meeste deurnaalden hebben een lengte tussen de 2000 en 3000 millimeter en passen hiermee langs de meeste deuren. Toch een langere deur? Dan is het handig op zoek te gaan naar langere deurnaalden, anders kan alsnog de tocht en rook door de tussenruimte komen.

Dikte van deur

Naast de lengte van de deur is ook de dikte handig om te weten. Deurnaalden werken meestal het beste met deuren die een dikte hebben tussen de 40 en 55 millimeter. Bij deze dikte kunnen ze echt goed de tussenruimte afdichten. Bij rook- en tochtwerende deurnaalden heb je daarnaast ook dat ze op verschillende plekken kunnen worden gemonteerd. Check dus goed de plek waar de deurnaald zal komen en meet deze plek op. Zo weet je ook precies wat er past en waar je naar op zoek kunt gaan.