Inbraakwerende deurnaalden

Deurnaalden zijn ervoor gemaakt om tussenruimte tussen twee deuren af te dichten. Niet alleen komt er zo minder kou doorheen, het is ook nog eens veiliger. Helaas wordt er nog steeds veel ingebroken en met een open tussenruimte tussen twee deuren wordt dit een stuk makkelijker. Hierom is het handig om inbraakwerende deurnaalden in te slaan. Deze deurnaalden dichten niet alleen de ruimte en zorgen ervoor dat er niks binnenkomt, maar ze zijn ook werend tegen inbraken en dieven. Inbraakwerende deurnaalden zijn een goede investering als je spullen van hoge waarde achter de dubbele deuren hebt staan.

Lees meer

Deurdikte

Bij deurnaalden is het belangrijk dat je naar de dikte van deuren kijkt. Een deurnaald moet hier namelijk wel op kunnen passen. De meeste inbraakwerende deurnaalden zijn compatibel voor een deur met een dikte van 40 tot 55 millimeter. Toch is het altijd handig even de deurdikte op te meten. Zo weet je zeker hoe dik je deur is en kun je op basis daarvan de juiste inbraakwerende deurnaald vinden. Probeer echt de juiste naald voor bij de juiste deurdikte te vinden. Als de naald net niet goed past, is de kans dat er alsnog makkelijk wordt ingebroken erg groot.

Lengte van inbraakwerende naald

Naast deurdikte is lengte van de naald ook belangrijk. Het is namelijk belangrijk dat de naald ook echt tussen de deur past. Veel deurnaalden zijn tussen de 2000 en 3000 millimeter en passen daarmee op de meeste deuren. Heb je toch misschien een langere of kleinere deur? Dan zul je op zoek moeten naar een andere naald. Meet daarom ook altijd even de lengte van je deur, zodat je zeker weet dat de lengte van de deurnaald ook echt tussen de deur past.

Draairichting loopdeur

Bij dubbele deuren heb je vaak de loopdeur, waar mensen echt doorheen lopen en de deur die dus het meeste open gaat, en de deur die stilstaat, ook wel passieve deur genoemd. De draairichting van een loopdeur is belangrijk als je een deurnaald uit gaat zoeken. Welke richting de deur op draait is namelijk belangrijk voor waar en hoe de naald gaat passen. Sommige deurnaalden zijn namelijk echt alleen geschikt voor een deur met draairichting links of juist met draairichting rechts. Check dus altijd even welke richting je deur op draait, zodat je een naald kunt vinden die daarmee compatibel is.

Het SKG keurmerk

Bij inbraakwerendheid denken wij aan SKG. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en zij testen onder andere sloten, scharnieren en deurnaalden op inbraakwerendheid. Ook kijken ze naar sterkte en duurzaamheid van de deurnaalden. Als je dus op zoekt bent naar goede inbraakwerende deurnaalden, dan is het handig uit te kijken voor het SKG keurmerk dat op de producten verschijnt zodra ze zijn goedgekeurd. Daarnaast werkt SKG ook met een puntensysteem. Met sterren geven ze aan hoog de inbraakwerendheid is. Hoe meer sterren, hoe hoger dit is.