Brandwerende deurnaalden

Brand kan zomaar en erg snel ontstaan. Een dichte deur kan dit nog makkelijk tegenhouden, maar dubbele deuren met tussenruimte worden gevaarlijker. Hier kan de brand namelijk makkelijk doorheen slaan. De ruimte tussen de deuren hier is erg gevaarlijk. Om deze ruimte te dichten en te beschermen tegen brand heb je speciale deurnaalden. Deze deurnaalden plaats je tussen de deuren, zodat de ruimte wordt gedicht. Tegen brand zijn er ook special brandwerende deurnaalden die ook een bepaalde tijd de brand echt tegenhouden. Brand werkt snel en dus zijn brandwerende deurnaalden echt een goede investering als je dubbele deuren hebt met daarachter waardevolle spullen.

Lees meer

De looptijd van branden weren

Brandwerende deurnaalden weren brand, maar het verschilt per deurnaald hoe lang de brand wordt geweerd. Sommige brandwerende deurnaalden kunnen een brand tot wel 30 minuten, of zelfs tot wel 60 minuten werend. Sommige deurnaalden weren de brand ook iets korter dan 30 minuten. Afhankelijk van hoe snel je er kan zijn en wat je budget, kun je een bepaalde soort naald kiezen. Het beste is natuurlijk de naald die de brand 60 minuten weert, maar 30 minuten is ook al erg lang. In die tijd kan de brandweer er ook snel zijn.

Tussenruimte deuren

Brandwerende naalden werken erg goed bij je deur, maar dan moeten ze wel ook echt tussen je deur kunnen passen. Veel deurnaalden zijn maar compatibel met een bepaald soort afmeting van de tussenruimte. Zo werken sommige deurnaalden beter met een tussenruimte van 11 millimeter en sommige weer met een tussenruimte van 9 millimeter. Hier zit niet veel verschil tussen, dus beide zouden waarschijnlijk goed werken, maar toch is het altijd handig om even de tussenruimte tussen je deuren op te meten. Als je een deurnaald vindt die daartussen past, dan zit je sowieso goed. Dan wordt de ruimte ook echt precies gedicht.

Lengte naald en dikte deur

Naast de tussenruimte van de deuren, zijn er nog een aantal andere afmetingen belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de lengte van de naald en de dikte van de deur. Het is natuurlijk belangrijk dat de naald ook echt alles goed afdicht. Er zijn deurnaalden tussen de lengte van 2000 en 3000 millimeter, soms ook kleiner of groter. Meet de lengte van je deur op, zodat je zeker weet dat je de juiste lengte deurnaald koopt.

Daarnaast werken deurnaalden vaak maar met een bepaalde deurdikte. Deze ligt meestal tussen de 40 en 55 millimeter. Meet dus ook altijd even de dikte van je deur op. Misschien is deze wel lager of hoger dan de minimale of maximale deurdikte die de deurnaalden kunnen hebben en dan zal het alsnog niet alles goed afdekken.

Draairichting

Als allerlaatste is de draairichting van de loopdeur ook belangrijk als je een deurnaald gaat kopen. Een loopdeur is de deur van de twee deuren die het meeste open gaat. Dit is de deur waar mensen doorheen lopen. De andere deur is de stilstaande of passieve deur. Van de loopdeur is het handig de draairichting te weten. Bepaalde deurnaalden werken maar met een soort draairichting.