Basis deurnaalden

Deurnaalden zijn gemaakt om de ruimte tussen twee deuren of dubbele deuren af te dichten. Deurnaalden zorgen er zo voor dat er niks doorheen kan komen en de deuren beschermd worden. Er bestaan verschillende soorten deurnaalden, maar de bekendste zijn gewoond de klassieke deurnaalden, de basis deurnaalden. Deze naalden dichten de ruimte tussen de twee deuren af, zorgen ervoor dat er geen tocht, rook of brand doorheen komt en dat inbrekers niet zomaar de deur kunnen openbreken. Check onderstaande dingen eerst voor je er een gaat kopen.

Lees meer

Lengte van de deurnaald

De lengte van de deurnaald is belangrijk als je er een gaat kopen. De lengte kan namelijk verschillen, soms is het 2000 millimeter en soms 3000 millimeter. Meet dus goed de plek op waar de deurnaald moet komen en wat daar tussen moet passen. Niet alleen moet de lengte van de deurnaalden over de lengte van de deur passen, maar ook de tussenruimte tussen de deuren moet natuurlijk opgevuld worden. Check altijd de ruimte tussen de deuren.

Draairichting loopdeur

Als je dubbele deuren hebt, is er vaak de passieve of stilstaande deur en de loopdeur waar mensen doorheen lopen. De draairichting van de loopdeur kan soms ook invloed hebben op welke basis deurnaald je nodig gaat hebben. Meestal worden de draairichtingen aangegeven met de DIN norm, waar er vier verschillende draairichtingen zijn. Check altijd even of de deurnaald gemaakt is voor een bepaald draairichting en welke draairichting de loopdeur heeft. Zo weet je zeker dat je de juiste match gaat kopen.

Minimale deurdikte

De deurnaalden moeten tussen de deuren worden geplaatst, dus de deuren zijn sowieso een belangrijk onderdeel van deze constructie. Deurnaalden zijn vaak gemaakt voor een bepaalde deurdikte. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden en ook te meten van tevoren. Zo weet je hoe dik je deur is en of de deurnaald er dus ook echt tussen zou passen. De meeste deurnaalden in ons assortiment zijn gemaakt voor een deur met dikte tussen de 40 en 55 millimeter. Met deze dikte is de basis deurnaald dus ook compatibel. Heb je een dikkere deur? Dan zul je op zoek moeten gaan naar een deurnaald die voor dikkere deuren gemaakt is of de deur verjongen.