Deurnaalden

Deurnaalden zijn naalden die een sluiting tussen twee deuren of tussen dubbele deuren maken. Als je dus twee deuren of dubbele deuren hebt, dan zit hier een deurnaald tussen. Deze deurnaalden kun je ook apart kopen voor je dubbele deuren. Tussen dubbele deuren zit ruimte en omdat deze moet worden afgedicht zijn er deurnaalden. Afhankelijk van voor welke deur de naald is, zal deze er anders uitzien. Deuren zijn er in allerlei soorten, dus ook deurnaalden zijn er in allerlei soorten. Zo heb je de basis deurnaalden, maar ook speciale deurnaalden voor bepaalde doeleindes zoals het tegenhouden van brand of dieven.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Basis deurnaalden

De basis deurnaald is precies wat de naam doet vermoeden: een basisvorm voor de deurnaald. Het is de klassieke deurnaald die de ruimte tussen je twee deuren afdicht. Basis deurnaalden zijn nodig om de ruimte af te dichten om meerdere redenen. Met een deurnaald komt er geen tocht of rook door de spleet. Zo blijft het dus warm en rookvrij achter de deuren. Ook zorgen de basis deurnaalden ervoor dat niks door de deurspleet kan komen of dat iemand iets probeert te doen zoals inbreken of schade aanbrengen. Een basis deurnaald voor je dubbele deuren bestellen is dus zeker een aanrader.

Inbraakwerende deurnaalden

Speciale spullen achter de dubbele deuren staan? Alle deurnaalden zijn stevig en inbraakwerend, maar als je specifiek een deurnaald zoekt die bestand is tegen inbraken en dieven, dan zit je met inbraakwerende deurnaalden goed. Deze naalden zijn extra sterk en extra dik. Zo kan dus een dief niet door het spleetje tussen de deuren door om het slot te openen en kan er ook geen schade worden toegebracht aan de deur.

Brandwerende deurnaalden

Ook speciaal voor het weren van branden zijn er deurnaalden. Deze deurnaalden zijn speciaal gemaakt om geen brand en rook door de spleet door te laten. Als je geen deurnaald tussen je dubbele deuren hebt, kan de brand makkelijk doorslaan en komt de rook ook makkelijk erdoorheen. Met een brandwerende deurnaald is dit verleden tijd. Brand zal er niet doorheen komen en zo weet je zeker dat je spullen achter de dubbele deuren veilig zijn tegen brand. Natuurlijk zijn alle basis deurnaalden ook brandwerend, maar als je speciaal op zoekt bent naar naalden die brand weren, dan zijn hier ook speciale naalden voor.

Rook- en tochtwerende deurnaalden

Niets zo vervelend als tocht die onder of door je deuren heen komt. In de koude maanden zorgt dit stiekem voor best veel wind en kou in je huis. Dan kun je wel blijven stoken, maar dan kun je beter investeren in rook- en tochtwerende deurnaalden. Alle basis deurnaalden zijn uiteraard ook weer rook- en tochtwerend. Het dicht namelijk de spleet tussen de dubbele deuren af: er kan dus geen rook of tocht doorheen. Speciale rook- en tochtwerende deurnaalden bestaan dus ook. Als je specifiek op zoek bent naar iets dat geen rook en tocht doorlaat, dan ben je bij speciale rook- en tochtwerende deurnaalden dus aan het juiste adres.