Automatencilinders

Automatencilinders zijn een ander soort cilinders onder de cilindersloten. Veel cilindersloten, zoals de knopcilinder of enkele cilinders worden gebruikt in huis. De automatencilinders worden veelal gebruikt om veel kleinere dingen af te sluiten. De naam doet het al vermoeden, maar automatencilinders worden gebruikt om onder andere automaten af te sluiten. Ook postkasten, lades, vitrines en kluisjes op school of in de sportschool worden afgesloten met een automatencilinders. Deze cilindersloten zijn gemaakt voor dunnere deurtjes en zijn dus een stuk kleiner. Ze zijn makkelijk open te maken en op slot te doen met een kleine sleutel.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Automatencilinders met of zonder sluitlip

Automatencilinders bestaan er in veel soorten en maten. Zo heb je de normale automatencilinder die werkt met een sleutel en een slot. Daarnaast heb je ook automatencilinders die werken met een code. Na het intypen van de juiste code kun je de sleutel omdraaien om het kluisje of iets anders open te doen of op slot te doen. Daarnaast heb je natuurlijk ook de automatencilinders met een sluitlip. De sluitlip zorgt ervoor dat als je het slot opendraait, de sluitlip van de deur wegdraait en als je het slot dichtdraait, de sluitlip weer over de deur draait. Op deze manier draai je het kluisje op slot of van het slot.

Keurmerk SKG

Als je een slot koopt, is veiligheid belangrijk. Je wilt graag dat je spullen veilig in het kluisje liggen waar het automatencilinderslot aan zit. Hiervoor heb je een goed en veilig slot nodig. Of een merk goed en veilig is, kun je zien aan het SKG keurmerk. Dit keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw wordt gegeven aan sloten die sterk, duurzaam en inbraakweerbaar zijn. Verschillende sloten worden getest door deze stichting. Er wordt dan gekeken naar sterkte, duurzaamheid en inbraakweerbaarheid. Er wordt dan door middel van sterren een puntensysteem aan sloten gegeven. Hoe meer sterren een slot naast het keurmerk van SKG heeft, hoe beter en veiliger het slot is.