Schakelmateriaal

Schakelmateriaal is de verzamelnaam voor componenten die gebruikt worden om elektrische apparaten in en uit te schakelen. De componenten zijn niet beperkt tot schakelaars, maar ook stopcontacten, stekkers, dimmers, in- en opbouwmateriaal, afdekplaten vallen onder het schakelmateriaal. Je kunt in deze productcategorie zelfs componenten voor Domotica vinden. Er zijn veel bedrijven die schakelmateriaal fabriceren. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in bepaalde toepassingen. Het is dus de moeite waard om het assortiment bij Burghouwt te bekijken en advies te vragen als je naar een specifieke oplossing met schakelmateriaal op zoek bent. Burghouwt levert uitsluitend kwalitatief goede producten, waardoor je project een grote kans van slagen heeft.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Het gebruik van schakelmateriaal

Zoals reeds is genoemd zijn er veel fabrikanten van schakelmateriaal; producten om verlichting en apparaten in en uit te schakelen. Als er voor een oplossing van een bepaald merk is gekozen, wordt aanbevolen om alle componenten die nodig zijn om die oplossing te realiseren van dat merk te gebruiken. Als je ervoor zou kiezen om een schakelaar van merk A te combineren met een bodem- of afdekplaat van merk B, is de kans groot dat deze beide componenten niet goed passen. De gekozen oplossing zal misschien wel werken, maar het monteren verloopt moeizaam en de afwerking van het schakelmateriaal laat te wensen over.

Gebruik een installatieplan

Een installatie maken is best ingewikkeld vanwege de grote hoeveelheid schakelmateriaal dat daarvoor nodig is. Dat begint bij de stopcontacten, stekkers, data-contactdozen, schakelaars en andere componenten. Door te werken met een installatieplan is de kans dat je onderdelen vergeet te bestellen een stuk kleiner. Wie een schakelaar koopt weet immers dat daar ook de juiste bevestigings componenten bij moeten worden besteld. Een installatieplan dwingt je ook om na te denken of je inbouw- of opbouw componenten nodig hebt. Je kunt een installatieplan dus eigenlijk beschouwen als een generale repetitie voor het gebruik van het installatiemateriaal.

Duurzaamheid

Als je bezig bent om schakelmateriaal uit te zoeken is het goed om na te denken over toevoegingen, die effecten hebben op het energieverbruik. Het is immers heel simpel om als integraal onderdeel van een verlichtingsinstallatie sensoren en regelaars te plaatsen, zodat de verlichting alleen brandt als dat nodig is. Met aanwezigheidssensoren wordt voorkomen dat het licht onnodig brandt. Met zonlicht sensoren kan worden geregeld dat de verlichting alleen brandt op plaatsen waar geen daglicht komt, of wanneer het nodig is om jaloezieën automatisch naar beneden te laten gaan. Deze intelligente toevoegingen maken het eenvoudig om een steentje bij te dragen aan energiebesparing en duurzaamheid.

Advies over schakelmateriaal

Bij Burghouwt is advies te krijgen over het juiste schakelmateriaal voor jouw installatie. Als het door de vele producten in het uitgebreide assortiment begint te duizelen, kan een adviseur helderheid brengen. Je hoeft alleen maar aan te geven welk soort installatie je wilt gaan aanleggen en wat de specificaties zijn. Je krijgt dan een advies over de producten die daarvoor het meest geschikt zijn. Als je wilt zal de adviseur ook informatie geven over aanvullende energiebesparende maatregelen of andere handige toepassingen, die op een relatief eenvoudige manier toegevoegd kunnen worden.