Installatiematerialen

Voor het aanleggen van elektrische installaties zijn allerlei soorten installatiematerialen nodig. Die zijn in ruime mate voorhanden bij Burghouwt. Of je nu een simpele verlengkabel wilt maken of van plan bent om de complete elektrische installatie in een gebouw te vernieuwen; bij Burghouwt kun je alle benodigde materialen vinden. De installatiematerialen zijn verdeeld in een aantal subcategorieën, zodat je de spullen waarnaar je op zoek bent gemakkelijk kunt vinden. Alle materialen die in het assortiment worden geleverd door topmerken. Het wordt aangeraden om de materialen volgens de voorschriften te gebruiken, want alleen dan is het eindresultaat een veilige elektrische installatie.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Veilig werken

Om veilig te kunnen werken moeten er de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden. Het allerbelangrijkst is het dat er alleen wordt gewerkt aan elektrische installaties die losgekoppeld zijn van het lichtnet. Dat kan heel eenvoudig door de hoofdschakelaar om te zetten. Maar het is ook voldoende als je de groep waarmee je aan het werk bent uitschakelt. Als je bezig bent om een stekker aan een snoer te maken, een apparaat aan te sluiten op het lichtnet, of een verlengkabel te maken is het gebruik van goed geïsoleerd gereedschap een voorwaarde om te voorkomen dat je een schok krijgt.

Werk volgens een plan

Het aanleggen van een elektrische installatie verloopt veel soepeler als je vooraf een plan maakt. Daar moet in staan hoe de installatie in elkaar komt te zitten, welke componenten daarvoor nodig zijn en welke materialen er moeten worden aangeschaft. Maak bijvoorbeeld eerst een inschatting van de hoeveelheid installatiedraad, lasdoppen, kabelgoten, doorvoeren, lasdozen en bevestigingsmaterialen die je verwacht nodig te hebben. Het is verstandig om de installatiematerialen niet te krap in te kopen. Tijdens de werkzaamheden wil er wel eens iets beschadigen. Het zou zonde zijn als je daarna extra installatiematerialen moet aanschaffen.

Installatie laten keuren

Het aanleggen van elektrische installaties moet volgens wettelijk omschreven procedures worden uitgevoerd. De branchevereniging van elektriciens zorgt ervoor dat de leden altijd op de hoogte worden gebracht van nieuwe ontwikkelingen en installatiematerialen. Ondanks dat alle installatiematerialen die door Burghouwt worden verkocht aan de wettelijke veiligheidseisen voldoen, moeten installaties die met behulp van deze producten worden gemaakt na afloop worden gekeurd. Dat kan worden gedaan door een gediplomeerde elektricien. Als een installatie goedgekeurd is wordt hij voorzien van een keurmerk. Bij reparaties weten de reparateurs dat de installatie volgens alle geldende normen en regels is aangelegd.