Moeren

Als het gaat om bevestigingsmateriaal ben je bij Burghouwt aan het juiste adres. We bieden niet alleen een ruim aanbod van bouten, moeren en andere schroeven, maar we zorgen er ook voor dat je altijd kiest voor kwaliteit. Met het aanbieden van topkwaliteit materialen kunnen wij ons onderscheiden en ben jij er zeker van dat je jouw klus verstandig uitvoert. Je bent verzekerd van een goed resultaat waar je jarenlang van geniet. De beste resultaten behaal je met het gebruik van duurzame en goede producten. Bekijk hier het aanbod van moeren en ontdek meer over de verschillende mogelijkheden die jij hebt.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Welke soorten moeren zijn er?

Er zijn verschillende soorten moeren verkrijgbaar: het is dan ook aan jou om te bepalen wat je nodig hebt voor jouw klus. Bij Burghouwt vind je diverse moeren in het assortiment. Onderstaand vind je een overzicht van de soorten moeren:

 • Zeskantmoeren: moeren met, zoals de naam doet vermoeden, zes kanten. De moeren worden toegepast op bouten met hetzelfde schroefdraad. Mogelijk heb je nog een extra borgring nodig om extra stevigheid te bieden.
 • Zelfborgende moeren: ring met verhoogde rand, die extra sterke verbinding geeft bij het aandraaien.
 • Dopmoeren: moeren met een ronde dop en daardoor een gladde afwerking. Ideaal voor het beschermen of afdekken van bouten die uitsteken.
 • Vleugelmoeren: moer met twee ‘vleugels’ waardoor het nog makkelijker is om een moer aan te draaien.
 • Oogmoeren: moeren die worden ingezet als tijdelijk hijspunt, waarna ze ook weer verwijderd worden.
 • Inslagmoeren: speciaal type moer, voorzien van een flens met weerhaken. Een bout of draadeind kan hiermee aan hout bevestigd worden

De belangrijkste voordelen van moeren

Moeren hebben verschillende voordelen. Zo zorgen ze er in de eerste plaats voor dat een sterke verbinding gecreëerd kan worden. Het combineren van moeren met bouten zorgt ervoor dat je zeker bent van een kwalitatieve bevestiging en verbinding tussen twee materialen. Moeren zijn daarnaast verkrijgbaar in meerdere soorten: je bent daardoor altijd in staat de beste keuze te maken. Verder zijn moeren bestendig tegen corrosie en hebben daardoor een zeer lange levensduur.

De beste moeren kiezen doe je zo

Hoe maak je de beste keuze op het gebied van moeren? Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de klus die je gaat uitvoeren. Het doel van de moeren is hetzelfde, maar het gebruik en de uitvoering is vaak anders. Je gebruikt de moer in combinatie met een bout: welke je nodig hebt is dan ook afhankelijk van het type bout dat je gebruikt. Verder is het belangrijk om naar de bevestiging te kijken: heb je hiervoor nog extra gereedschap nodig of kan dit ook zonder? Vergelijk daarnaast de verschillende moeren op basis van materiaal en afmetingen. Bij Burghouwt staan we altijd voor je klaar om je te voorzien van goed advies.