Kunstharspatronen

‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is niet voor niets al jaren onze slogan. Wij werken er dagelijks hard aan om jou als vakman te voorzien van de beste producten. Want verstandig bouwen begint met de aanschaf van goede kwaliteit gereedschap en daar willen we jou graag bij helpen. Zo ook als het gaat om de aanschaf van kunstharspatronen voor het maken van een sterke chemische verankering. Bekijk op deze pagina het complete aanbod van kunstharspatronen en lees meer over het maken van de juiste keuze in dit bevestigingsmateriaal. Op deze manier ben je beter in staat om jouw klus nog beter uit te voeren.

Lees meer

Dit moet je weten over kunstharspatronen

Kunstharspatronen zijn een van de mogelijkheden op het gebied van chemische verankering. Wanneer je zoekt naar een manier om snel voor een stevige verbinding met beton te kiezen, is het mogelijk dat chemische verankering voor jou de beste keuze is. In dit geval kun je nog kiezen voor kunstharspatronen, ook wel bekend als injectiemortel, of glascapsules. Injectiemortel in de vorm van kunstharspatronen zijn voornamelijk te gebruiken voor het plaatsen van machines, staalconstructies en leuningen. De injectiemortel brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Uithardingstijd: de injectiemortel heeft een langere uithardingstijd, waardoor het nog mogelijk is om dit nog bij te stellen. Dit is bijvoorbeeld bij glascapsules niet mogelijk.
  • Minder precies: het boorgat hoeft minder precies te zijn bij het gebruik van kunstharspatronen. Het is wel belangrijk om het boorgat altijd goed te reinigen voordat je de mortel aanbrengt.
  • Bovenhoofdse montage: het is met gebruik van kunstharspatronen goed mogelijk om voorwerpen boven het hoofd te monteren.

De beste kunstharspatronen kiezen doe je zo

Wat moet je kiezen: de kunstharspatronen (injectiemortel) of glascapsules? De keuze wordt grotendeels bepaalt door de klus die je moet uitvoeren en hoeveel ervaring je hebt met het gebruik van chemische ankers. Heb je veel ervaring? Dan zijn glascapsules een goede keuze. Ben je een beginnende vakman of moet je bovenhoofdse montages uitvoeren? Dan is het slimmer om voor kunstharspatronen te kiezen. Deze patronen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waardoor je heel makkelijk de juiste keuze kunt maken. Bekijk al jouw opties voor kwalitatieve injectiemortel online.

Bekijk je mogelijkheden in de webshop

In de Burghouwt webshop vind je een ruim assortiment aan kunstharspatronen. Het is aan jou om te bepalen wat de juiste keuze is. Onder andere van het merk Fischer vind je een aantal goede patronen. Zorg er daarnaast ook voor dat je de juiste accessoires aanschaft, zoals een injectiehuls. Hiermee ben je in staat om de mortel op de juiste manier aan te brengen, zonder dat dit je onnodig veel moeite kost. Bij Burghouwt ben je altijd verzekerd van topkwaliteit, zodat je jouw klus gegarandeerd goed uitvoert. Bekijk je mogelijkheden en ervaar het zelf.