Chemische verankering

Er zijn heel veel manieren om een verankering te creëren bij de bevestiging tussen verschillende materialen. Een van de opties die je hebt is de keuze in chemische verankering. Bij Burghouwt vind je een overzicht van alle chemische verankering onderdelen en is het nog makkelijker om snel een aankoop te doen. Bekijk niet alleen alle voordelen van dit type verankering, maar ontdek ook het ruime aanbod zodat jij de beste producten kunt vinden voor jouw klus. Verstandig bouwen, samen met Burghouwt, is onze slogan waarmee we iedere vakman willen helpen met het correct uitvoeren van de klus.

Lees meer

Wat valt er onder chemische verankering?

Chemische verankering is een verzamelnaam voor verschillende soorten onderdelen die hieronder vallen. Chemische verankering kan plaatsvinden bij zowel volle als holle muren, maar ook bij andere zaken zoals funderingen. Bij Burghouwt kun je terecht voor de volgende onderdelen:

  • Glascapsules
  • Kunstharspatronen
  • Injectiehulzen
  • Draadstangen
  • Toebehoren Chemische Verankering

Zoals de naam al doet vermoeden maak je bij chemische verankering gebruik van chemische middelen voor het bevestigen van het anker. Het plaatsen van dit type verankering werkt als volgt. Eerst boor je een gat voor de schroef, welke je daarna goed reinigt, zodat het chemisch anker optimaal werkt. Daarna spuit je het chemische middel in: het hele boorgat moet gevuld worden.

De voordelen van een chemisch anker

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van chemische verankering. In de eerste plaats is het zeer eenvoudig om dit type anker te gebruiken. Zo kun je het product eenvoudig aanbrengen en is de droogtijd niet lang: dit is minimaal 2 en maximaal 30 minuten. De chemische substantie die hieruit voorkomt is nog harder dan beton, waardoor je heel snel kiest voor een zeer stevige verankering. Daarnaast kun je chemische verankering voor tal van toepassingen gebruiken. Het is mogelijk om dit te gebruiken voor het plaatsen van een houten constructie op een betonnen fundering, maar ook voor alle andere soorten materialen die op beton bevestigd moeten worden.

In 3 stappen de juiste chemische verankering

  • Klus: ga eerst na wat je precies moet doen en wat je hiervoor nodig hebt. Chemische verankering is vrijwel bij iedere verbinding met beton te gebruiken.
  • Onderdelen: heb je kunstharspatronen nodig of wil je gebruik maken van glascapsules? Het is aan jou om te bepalen wat je nodig hebt voor het aanbrengen van de chemische verankering.
  • Mogelijkheden: ontdek het ruime aanbod bij Burghouwt en vergelijk de verschillende mogelijkheden, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt.