Slotbouten

Bij Burghouwt gaan kwaliteit en verstandig bouwen hand in hand. Wij geloven dat je met het gebruik van de beste producten jouw klus op de juiste manier uitvoert. Je gaat verstandig bouwen door topkwaliteit gereedschap en bevestigingsmateriaal te gebruiken. Wij maken verstandig klussen mogelijk: in de webshop ontdek je al je mogelijkheden en profiteer je van eenvoudig en snel bestellen. Ben je op zoek naar slotbouten? Hier vind je ons aanbod en ben je snel in staat de beste keuze te maken voor jouw klus. Bekijk hier alle toepassingen en voordelen van slotbouten en ontdek waar je op moet letten om de beste keuze te maken.

Lees meer

Wat zijn slotbouten?

Slotbouten zijn bouten die bekend staan om hun afgeronde kop met daaronder een vierkant gedeelte en schroefdraad. Er past een moer op de schroefdraad waarmee je de bout vastdraait. Zodra het vierkante gedeelte vastzit in het materiaal, is de bout gefixeerd en zal deze niet meer meebewegen. Met een slotbout ben je in staat om een zeer sterke bevestiging te creëren. Het schroefdraad komt aan de andere kant van het te bevestigen materiaal naar buiten: je kunt hier een moer op draaien om zo een stevige verbinding te creëren.

De toepassingen en voordelen van slotbouten

De toepassing van slotbouten is breed. Je kunt dit type bout onder andere gebruiken bij houtconstructies, maar ook als er sprake is van een metalen constructie is het mogelijk om deze bouten toe te passen. Een groot voordeel van slotbouten is dat ze zorgen voor een zeer sterke verbinding, maar dat ze ook relatief eenvoudig te gebruiken zijn om een verbinding te creëren. Ook zijn slotbouten verkrijgbaar in diverse materialen en maten, waardoor je altijd de juiste keuze maakt voor jouw klus.

Zo maak jij de beste keuze in je klus

  • Materiaal: slotbouten zijn verkrijgbaar in meerdere materialen, waaronder roestvrijstaal en verzinkt metaal. Roestvrijstalen bouten zijn vaak de betere keuze, omdat ze niet gaan oxideren.
  • Afmeting: kijk naar de grote van het boorgat dat je gaat maken en pas hierop de maat van de slotbout aan. Een bout moet iets kleiner zijn dan het boorgat, zodat deze soepel in het gat past.

Bekijk jouw voordelen van bestellen bij Burghouwt

Bestellen bij Burghouwt brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kies je niet alleen voor topkwaliteit, maar ben je ook altijd verzekerd van een ruim aanbod, wat je ook nodig hebt. Daarnaast staan we voor je klaar met persoonlijk en deskundig advies, zodat jij in staat bent de beste keuzes te maken voor jouw klus. Verstandig bouwen doe je samen met Burghouwt.