Metaalschroeven

De beste kwaliteit gereedschap: dat vind je bij Burghouwt. We vinden het belangrijk om jou te voorzien van topkwaliteit producten, zodat jij in staat bent een klus goed uit te voeren. Daarom bieden we een ruim aanbod en vind jij altijd wat je nodig hebt: zo maken we verstandig bouwen mogelijk. Ben je op zoek naar metaalschroeven? Bekijk hier het aanbod in de webshop en schaf eenvoudig en snel aan wat je nodig hebt. Hier lees je meer over de toepassing van metaalschroeven, ontdek je alle voordelen en vind je meer informatie over het aanschaffen van de beste schroeven voor jouw klus.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

De toepassing van metaalschroeven

Er zijn heel veel verschillende soorten bevestigingsmateriaal, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen wat je voor welke klus nodig hebt. Metaalschroeven zijn speciale schroeven die zijn voorzien van een metrisch schroefdraad: het is hiermee mogelijk om alle soorten materialen met elkaar te verbinden. Je gebruikt een metaalschroef altijd in combinatie met een moer, zodat je zeker bent van een sterke verbinding. Onder metaalschroeven vallen onder andere de volgende soorten:

  • Slotbout: een bout voor het creëren van lichte en zware verbindingen bij houten constructies. De vierkante aanzet voorkomt dat de schroef meedraait bij het vastdraaien.
  • Zeskantbout: een schroef voor het creëren van een metaalverbinding. De zeskantbouten staan bekend om hun hoge sterkteklasse.
  • Platkopschroef: voor lichte verbindingen waarbij de verbinding niet zichtbaar mag zijn. Gebruik deze schroef niet bij te dun materiaal: de kans op uit- of inscheuren is dan te groot.

Bekijk alle voordelen van deze schroeven

Metaalschroeven hebben een aantal voordelen waar je van kunt profiteren. In de eerste plaats ben je hiermee in staat om zowel lichte als zware verbindingen te creëren: de schroeven zijn zeer breed inzetbaar. Het is daarnaast goed mogelijk om de metaalschroeven te gebruiken in combinatie met moeren en borgringen: zo creëer je een nog sterkere verbinding. Verder zijn metaalschroeven verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, waardoor je altijd de beste keuze maakt voor jouw klus.

De beste metaalschroeven aanschaffen doe je zo

Waar moet je op letten in het maken van de beste keuze in metaalschroeven? Kijk eerst naar de klus die je gaat uitvoeren en kies op basis hiervan een van de metaalschroeven. Daarnaast moet je de nodige moeren of borgringen aanschaffen om zo verzekerd te zijn van een sterke verbinding. Kijk tot slot ook naar het materiaal en vergelijk je mogelijkheden in het Burghouwt assortiment. Hier ben je in ieder geval verzekerd van topkwaliteit.