Houtdraadbouten

Ben je op zoek naar topkwaliteit bevestigingsmateriaal? Kijk dan eens naar het aanbod van houtdraadbouten bij Burghouwt. Je bent niet alleen verzekerd van de beste kwaliteit, maar we zorgen er ook voor dat je snel aan de slag kunt met je klus: we verzenden jouw bestelling zo snel mogelijk. Als het gaat om houtdraadbouten heb je de keuze uit verschillende afmetingen en uitvoeringen: het is aan jou om te bepalen wat je nodig hebt. Wij staan voor je klaar en helpen je graag in het maken van de beste keuzes. Zo kun jij verstandig bouwen en ben je verzekerd van een goed resultaat. Burghouwt maakt verstandig klussen mogelijk: ontdek het zelf.

Lees meer

Dit moet je weten over houtdraadbouten

Een houtdraadbout is een type bout die zeer breed inzetbaar is. Deze bout is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor het altijd mogelijk is om de juiste keuze te maken voor jouw klus. Een houtdraadbout is voorzien van een zeskantige kop en kan op verschillende manieren worden ingezet. Het is onder andere mogelijk om de houtdraadbout te gebruiken in combinatie met een plug, zodat deze nog breder inzetbaar is.

Houtdraadbout: toepassingen en voordelen

Houtdraadbouten worden op verschillende manieren ingezet. Je gebruikt dit type bout onder andere voor houtverbindingen, maar wanneer je de bout combineert met een plug is het ook toepasbaar in steen. Met gebruik van een steek- of ringsleutel draai je de zeskantige kop vast en ben je verzekerd van een sterke verbinding. Benieuwd naar de voordelen van een houtdraadbout? Die lees je hier:

  • Strak monteren: het is goed mogelijk om de houtdraadbout zeer strak en precies aan te draaien. Op deze manier kies je voor een zeer sterke verbinding van twee onderdelen.
  • Zware belasting: houtdraadbouten kunnen zeer zwaar belast worden en hierdoor zijn ze te gebruiken voor het ophangen van zwaardere producten.
  • Breed inzetbaar: omdat een houtdraadbout geschikt is voor een zware belasting ben je in staat deze bout zeer veelzijdig toe te passen. Er zijn maar weinig klussen waar de houtdraadbout niet geschikt voor is.

Hoe kies je voor topkwaliteit?

Topkwaliteit kiezen doe je op basis van de klus die je gaat uitvoeren. Bepaal eerst wat je precies gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt: je weet dan meteen of het gebruik van een houtdraadbout de juiste keuze is. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de uitvoering: houtdraadbouten zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen en kleuren. Baseer je keuze op de verbinding die je wilt creëren, maar ook op de zichtbaarheid van de verbinding. Het is onder andere goed mogelijk om voor een houtdraadbout met zwarte coating te kiezen. Verstandig bouwen met Burghouwt? Bekijk zelf de voordelen en schaf hier jouw houtdraadbouten aan.