Bouten

Er zijn heel veel verschillende soorten bevestigingsmateriaal: ook bouten horen hierbij. Het grote voordeel van bouten is dat je hier heel gemakkelijk en snel een goede en flexibele verbinding mee kunt creëren. Op deze pagina vindt je het aanbod van bouten bij Burghouwt en ben je heel makkelijk in staat om snel de juiste keuze te maken. Bekijk hier meer over het gebruik van dit bevestigingsmateriaal, maar lees ook meer over de verschillende soorten die je kunt toepassen. Op deze manier maak je altijd de beste keuze in je klus. Gevonden wat je zocht? Bestel je bouten dan gemakkelijk en snel in de Burghouwt webshop.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Alles wat je moet weten over bouten

Bouten zijn een type schroef die altijd wordt gebruikt in combinatie met een moer. De bout wordt in zijn geheel door de te verbinden delen heen gestoken en met behulp van een moer aangedraaid. Op deze manier creëer je een zeer stevige verbinding. Er zitten verschillende voordelen aan het toepassen van een boutverbinding. Het is niet alleen redelijk snel te creëren, maar het zit ook meteen goed vast. Ook kies je hiermee voor een sterke verbinding en is het makkelijk om deze achteraf los te maken zonder beschadiging. Je past bouten onder andere toe bij verbindingen van stalen constructies.

Welke soorten bouten zijn er?

Er zijn verschillende soorten bouten die gebruikt kunnen worden voor een klus. Onderstaand vind je een overzicht van de meest gebruikte boutsoorten die je tegenkomt in het Burghouwt assortiment:

 • Houtdraadbouten: een bout met een zeskantige kop. Ze zijn zeer breed inzetbaar omdat ze zeer zwaar belast kunnen worden.
 • Slotbouten: een bout met een afgeronde kop en daaronder een vierkant gedeelte. Een slotbout is door dit vierkante gedeelte gemakkelijk en snel gefixeerd en kan niet meedraaien als de moer wordt aangedraaid.
 • Tapbouten: een bout die in de hele lengte is voorzien van schroefdraad en wordt dan ook veel gebruikt in stalen constructies.

Bekijk je mogelijkheden in het Burghouwt aanbod

Bij Burghouwt vind je altijd een ruim aanbod van bouten en ander bevestigingsmateriaal, waardoor het heel goed mogelijk is om snel te vinden wat je zoekt. Wij maken verstandig bouwen mogelijk, en daarom vind je hier alleen de beste producten die het uitvoeren van een klus nog makkelijker maken. Bekijk alle bouten in ons aanbod, vergelijk de opties en schaf topkwaliteit aan voor jouw project. Bestellen doe je eenvoudig en snel via de webshop: wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt.