Keilbouten

Op zoek naar de beste producten voor jouw klus? Een van de manieren waarop je hier zeker van bent is door je aankoop bij Burghouwt te doen. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is al jaren onze slogan en daar staan we dan ook helemaal achter. Met het aanbieden van alleen het beste gereedschap en de beste bevestigingsmaterialen helpen wij zowel beginnende als ervaren vakmannen met het aanschaffen van topkwaliteit producten. Ook als je op zoek bent naar keilbouten vind je hier een aanbod met alleen de beste uitvoeringen. Bekijk jouw mogelijkheden op deze pagina en kies gegarandeerd voor topkwaliteit.

Lees meer

Wat is een keilbout?

Een keilbout is een type bout met metalen uitzetdelen. Hiermee is het mogelijk om zware voorwerpen vast te maken aan een wand. Je kunt verschillende soorten keilbouten aanschaffen. Zo zijn er uitvoeringen met een bout als uitstekend deel, maar ook uitvoeringen met een draadeind of een ring als uitstekend deel. Ga je de keilbout indraaien? Dan moet je erop letten dat je deze niet te strak aandraait. Wanneer je dit wel doet, kan de betonnen of stenen muur gaan scheuren.

De werking van deze bouten

Keilbouten hebben een eenvoudige maar zeer krachtige werking. Zoals eerder beschreven is de bout voorzien van metalen uitzetdelen. Wanneer je de bout aandraait in het boorgat, zullen de metalen plaatjes naar buiten gaan. Hierdoor is er sprake van een zeer sterke verankering in de wand. De keilbouten werken perfect in betonnen en stenen muren. Is er sprake van een andere ondergrond? Dan is het mogelijk beter om gebruik te maken van pluggen.

Bekijk alle kenmerken van keilbouten

De keilbout is een van de type pluggen die wordt gebruikt voor het bevestigen van materialen. Een groot voordeel van keilbouten is dat je hiermee zwaardere materialen kunt dragen dan met plastic pluggen. Wanneer je zware onderdelen aan een muur wilt bevestigen heb je dan ook meer baat bij het gebruik van keilbouten. Je moet wel voorzichtig zijn met het gebruik van keilbouten: je moet dit alleen gebruiken wanneer je minimaal 5 centimeter steen om het gat heen hebt. Het is daarom belangrijk om te weten dat je de keilbouten nooit moet bevestigen op de bovenkant of zijkant van een muur. Een keilbout zet zich vast en zet uit, een stuk steen kan hierdoor gaan splijten als er niet genoeg ruimte is.

Zo kies jij de beste keilbout voor je klus

  • Ruimte: kijk eerst naar de ondergrond waar je mee wilt werken. Een keilbout moet genoeg ruimte hebben en kan niet zomaar overal geplaatst worden. Controleer dit voordat je de keilbouten gaat kopen.
  • Type uitstekend deel: wat ga je aan de keilbout bevestigen? Er zijn verschillende soorten keilbouten verkrijgbaar, onder andere met oog, met schroef en met bout. Wat jij nodig hebt is afhankelijk van jouw klus.