Ankers

Wil je verzekerd zijn van goede grip en stabiliteit bij het uitvoeren van een klus? Dan is het slim om de juiste ankers te kiezen. Een anker is een veelvoorkomend bevestigingsmateriaal in de bouwwereld: het zorgt ervoor dat je een goede verbinding kunt maken tussen twee materialen. Wil je bijvoorbeeld een houten constructie monteren op een betonnen fundering? Dan heb je baat bij het gebruik van een goed anker voor een stabiele verbinding. Op deze pagina vind je alle soorten ankers in het assortiment van Burghouwt en is het nog makkelijker om snel een goede keuze te maken. Je bent hier altijd verzekerd van de beste kwaliteit, want: verstandig bouwen, doe je samen met Burghouwt.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Welke soorten ankers zijn er?

Er zijn verschillende soorten ankers verkrijgbaar. Welk anker jij nodig hebt voor je klus, is afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren. Het is dan ook goed om te weten welke soorten ankers er zijn en hoe ze worden gebruikt. Op deze manier wordt het nog eenvoudiger om een goede keuze te maken. Hier vind je een overzicht van de meest bekende soorten ankers:

 • Doorsteekanker: een anker dat je gebruikt voor het creëren van een zeer sterke verbinding bij betonnen muren, zoals binnen als buiten.
 • Hulsanker: dit is een anker dat wordt gebruikt voor het monteren van zware toepassingen aan een wand.
 • Inslaganker: type anker dat ideaal is voor plafonds, bijvoorbeeld voor het installeren van kabelgoten of sprinklersystemen.
 • Hollewandanker: dit anker is speciaal voor holle wanden zoals een gipsplaat of een voorzetwand.
 • Chemisch anker: anker dat is geschikt voor holle en volle muren en funderingen. Er wordt gebruik gemaakt van chemische middelen om een anker te bevestigen.

De toepassingsgebieden van ankers

Ankers worden op verschillende manieren gebruikt. In de bouwwereld bestaat een anker vrijwel altijd uit een stang of een schroef van ijzer of staal. Deze is aan een zijde, twee zijdes of geheel gemaakt van schroefdraad. Middels het gebruik van een moer is het hiermee mogelijk diverse materialen met elkaar te verbinden. Dit creëert een stevige constructie. Je kunt kiezen voor verschillende soorten ankers in diverse afmetingen, waardoor het goed mogelijk is altijd de juiste anker te kiezen. Bekijk het complete aanbod bij Burghouwt voor de beste kwaliteit ankers.

Burghouwt’s keuze in de beste ankers

Burghouwt kiest voor Fischer als beste merk voor ankers. Het merk biedt verschillende soorten ankers aan, waardoor het altijd mogelijk is om een geschikte anker te vinden voor jouw klus. De kwaliteit van de Fischer ankers is zeer goed: je kunt altijd kiezen voor stalen en verzinkte ankers die ervoor zorgen dat jij zeker bent van een sterke constructie. Daarnaast is ook de montage van de ankers erg eenvoudig, waardoor je niet lang bezig bent met je klus. Kwaliteit en gebruiksgemak staan bij Burghouwt hoog in het vaandel, waardoor Fischer Burghouwt’s keuze is voor de beste ankers.

Hoe kies je de beste ankers voor je klus?

Bepaal eerst het toepassingsgebied van je klus. Er zijn veel verschillende soorten ankers, waardoor het makkelijker is om te kiezen zodra je weet wat je precies moet doen. Je kunt op basis hiervan heel makkelijk de juiste ankers selecteren in het menu bij Burghouwt. Bekijk daarna de verschillende mogelijkheden per soort en selecteer de juiste afmetingen. Bekijk zelf alle mogelijkheden bij Burghouwt en schaf topkwaliteit ankers aan.