Slagspouwankers

Bij Burghouwt staan we altijd voor je klaar met goede kwaliteit producten. We bieden alleen de beste kwaliteit en zorgen er hiermee voor dat je niet alleen verstandig, maar ook duurzaam kunt bouwen. Duurzaam bouwen zorgt voor een goed resultaat en een lange levensduur en daar helpen we je graag bij. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is niet voor niets onze slogan. Met duizenden duurzame en kwalitatieve producten bieden we jou ruime mogelijkheden om jouw klus verstandig uit te voeren. Zo ook als het gaat om slagspouwankers. Bekijk hier al jouw mogelijkheden en de toepassing van dit type spouwanker.

Lees meer

Dit zijn de voordelen van een spouwanker

Een slagspouwanker is een type spouwanker dat je kunt gebruiken in verschillende toepassingen. Er zitten een aantal voordelen aan het gebruik van een spouwanker. Deze vind je in onderstaand overzicht:

-
  • Stevigheid: een spouwanker zorgt voor meer stevigheid aan de muren, omdat binnen- en buitenblad aan elkaar worden verankerd.
  • -
  • Flexibiliteit: daarnaast zorgt een spouwanker er ook voor dat muren nog kunnen bewegen, bijvoorbeeld bij temperatuurschommelingen.
  • -
  • Veelzijdig: er zijn heel veel soorten spouwankers, waardoor het altijd mogelijk is om de gewenste soort aan te schaffen voor jouw klus.
  • -
  • Eenvoudig: het is relatief eenvoudig om spouwankers te plaatsen, waardoor je snel verzekerd bent van een goed resultaat.

De toepassing van slagspouwankers

Je gebruikt een slagspouwanker om het binnenspouwblad te verankeren aan het buitenspouwblad. Het gebruik van een slagspouwanker gebeurt vrijwel altijd in combinatie met een kraag- of isolatieplug. Een verschil met een indraaispouwanker is dat het slagspouwanker wordt ingeslagen. Het wordt dan ook afgeraden om dit type spouwanker te gebruiken in holle baksteen: dit kan voor beschadigingen zorgen. Een slagspouwanker wordt ook veel ingezet bij renovaties, omdat je hiermee spouwankers makkelijker kunt vervangen zonder de muur af te breken.

De beste keuze maken voor je klus doe je zo

Ben je op zoek naar een slagspouwanker? De keuze maak je in de eerste plaats op basis van het type spouwmuur waar je mee aan de slag gaat. Het gebruik van een slagspouwanker wordt afgeraden bij holle baksteen, maar je kunt dit wel gebruiken bij andere soorten muren. Daarnaast is het slim om te kijken naar de dikte van het anker: de juiste keuze baseer je op de spouwmuur waarmee je aan de slag gaat. De afmetingen van het anker kunnen ook per uitvoering verschillen. Maak dan ook altijd een vergelijking en kijk goed naar wat je nodig hebt voor jouw klus. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Burghouwt’s aanbod: bestel eenvoudig en snel online

Het bestellen bij Burghouwt is makkelijk en snel geregeld: je bent hierdoor in staat om jouw benodigde artikelen makkelijk aan te schaffen. Heb je gevonden wat je zocht? De slagspouwankers worden zo snel mogelijk naar je verzonden, zodat je hiermee aan de slag kunt. Bekijk jouw mogelijkheden, maak een vergelijking en bestel heel makkelijk en snel online.