Burghouwt opent nieuwbouw in Etten-Leur

Burghouwt opent nieuwbouw in Etten-Leur

Het nieuwe pand sluit aan op de
visie van de hedendaagse groothandel

Vanuit een nieuw pand aan de Patagonweg 10 in Etten-Leur gaat Burghouwt invulling geven aan de hedendaagse rol van de groothandel, zoals de bouw dat vraagt. Een rol die verder gaat dan de levering van producten, maar waarbij het accent nadrukkelijk ligt op een brede serviceverlening; ondersteuning in kennis in voortraject en uitvoering; efficiency in logistieke uitvoering en just in time levering.

Het nieuwe pand krijgt in vloeroppervlak het dubbele aantal vierkante meters van de huidige vestiging. Burghouwt opende voor het eerst een vestiging in Breda in 1996, om in 2006 te verkassen naar de Logieweg 10 in Etten-Leur, een pand met een oppervlakte van 760m2. Vanaf eind juli, wanneer de nieuwe vestiging wordt betrokken, zal het vloeroppervlakte 1250m2 bedragen.

 

 

Timmerindustrie en Aannemerij
Een belangrijk deel van de activiteiten van Burghouwt Etten-Leur bestaat uit het samenwerken met de timmerindustrie. “Ketenintegratie is een belangrijk item binnen de timmerindustrie; invulling geven aan een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige uitvoering; o.a. door mee te denken in logistieke oplossingen, voorraadbeheersing, maar ook in machineaansturing, het toepassen van beslagsystemen en kostenefficiency. Naast de timmerindustrie bedient Burghouwt klanten uit de bouw (in de brede zin van het woord). Kleinere en grote aannemers, maar ook bijvoorbeeld glaszet- en schildersbedrijven vinden bij Burghouwt niet alleen een breed en diep assortiment, concurrerende prijzen en snelle leveringen maar ook slimme op de praktijk gerichte adviezen en een servicegerichte instelling van medewerkers met praktijkervaring.

 

Pilot vestiging
Dit nieuwe pand is te zien als een pilot, gericht op de groothandel van de toekomst, met naast een ruime winkel met een uitgebreide sortering, ook een servicehoek waar de ZZP’er tijdens het winkelen zijn mails kan checken, zijn telefoon opladen en eenvoudige administratieve klussen kan uitvoeren. Naast een riant magazijn en moderne geoutilleerde kantoren is er een technische ruimte voor het op maat maken van artikelen en het verzorgen van service en onderhoud.

 

Het gebouw
Het pand werd gerealiseerd door BMN De Klerk uit Hardinxveld-Giessendam. Deze in hallenbouw gespecialiseerde onderneming werd de opdracht vanuit een jarenlang bestaande relatie gegund. Het bedrijfspand bestaat uit een begane grondvloer, die is opgedeeld in showroom en magazijn. Het voorste gedeelte van het pand heeft een extra verdieping, waar over de volledige pandbreedte van vijftig meter een zeven meter diep kantoor is ingericht. De verdere dertien meter dienen als showroom voor grotere machines en werkkleding.

 

 

Vrachtwagensluis
Het magazijn is voorzien van een sluis, waar vrachtwagens ’s nachts kunnen lossen zonder het pand te betreden. Ook kunnen relaties hier hun materialen onder droge omstandigheden laden en lossen. Het pand, dat geheel verlicht wordt door middel van LED verlichting, wordt verwarmd en gekoeld met een energiebesparend warmtepompsysteem en toegepaste vloerverwarming.

 

Interieur
Het interieur is uitgevoerd in een fraaie bekleding van steigerhout en geeft een natuurlijke uitstraling die aansluit bij de bouwbranche. Medio september zal een officiële opening plaatsvinden.

Recent nieuws

Prijsaanpassingen 2018

Prijsaanpassingen 2018

Vanuit Burghouwt houden wij een scherp zicht op de prijsontwikkelingen in de markt en uiteraard spannen wij ons in om kostprijsverhogingen zoveel mogelijk te beperken. Met deze brief informeren wij u over prijsaanpassingen die tot nu toe door leveranciers zijn aangekondigd.

Lees meer
De nieuwe Formani OPEN UP! brochure

De nieuwe Formani OPEN UP! brochure

Mooi deurbeslag; wie wil dat nou niet? Maar wat zijn de mogelijkheden en heb ik voldoende ruimte om mijn eigen stijl te uiten? Dit zijn vragen die vaak gesteld worden met betrekking tot deurbeslag.

Lees meer
Prijsontwikkelingen in de markt

Prijsontwikkelingen in de markt

Het is ons, en waarschijnlijk ook u, in de afgelopen periode bekend geworden dat er op verschillende grondstoffenmarkten extreme tekorten zijn. Deze tekorten worden veroorzaakt door een wereldwijd stijgende vraag.

Lees meer
Een mooie opdracht!

Een mooie opdracht!

  Tom van Rees van BHVK Leisure te Burgh-Haamstede heeft gekozen voor Burghouwt als leverancier van toegangscontrole. Het betreft hier het leveren en monteren van 100 stuks Geo cilinders van Salto

Lees meer
Prijsaanpassingen per augustus 2017

Prijsaanpassingen per augustus 2017

Het is ons, en waarschijnlijk ook u, in de afgelopen weken via de pers en via diverse leveranciers bekend geworden dat er op verschillende grondstoffenmarkten extreme tekorten zijn. Tekorten voor diverse artikelen worden veroorzaakt door een wereldwijd stijgende vraag en hebben prijsstijgingen tot gevolg.

Lees meer