Innovatiescharnier

Innovatiescharnier

De markt vroeg al langer om een scharnier voor kunststofdeuren dat qua kleur niet afsteekt: niet tegen het kozijn en niet tegen het draaideel. Kunststof kozijnenfabrikant Alkulux, producent van scharnieren Elram en Burghouwt ontwikkelden een scharnier voor buitendraaiende deuren waarvan alleen op het kozijn een zichtbaar onderdeel zit. De rest zit verborgen aan de binnenzijde van de deur. Dit scharnier is daarmee onderscheidend esthetisch en elegant.

Op zoek naar innovatie
Op een internationale beurs vond Burghouwt een scharnier dat de uiteindelijke basis is geworden voor het doorontwikkelde product. We legden contact met de fabrikant, bekeken hoe we het konden uitbouwen naar een Nederlandse oplossing en maakten monsterexemplaren. We wisten dat dit zou aansluiten bij de wens voor een mooier afgewerkt scharnier van Alkulux en legden contact met hen. Gedrieën hebben we het verder ontwikkeld tot wat het nu is: een elegant scharnier voor een standaard gelijkliggende (stompe), buitendraaiende kunststofdeur. We regelden een inbraakwerendheidtest en de SKG** certificering.

We staan niet stil
Burghouwt weet wat er bij klanten leeft. Wij krijgen regelmatig ontwikkelingsvragen en zoeken naar oplossingen. Daarvoor bezoeken we internationale beurzen om inspiratie op te doen en spreken we met fabrikanten over producten voor de Nederlandse markt. Heb je ook specifieke wensen? Bel ons dan gerust, 026 3684230.

Openingstijden kerstperiode

Openingstijden kerstperiode

In de kerstperiode gelden de volgende sluitingen: Arnhem: 25, 26, 31 december en 1 januari gesloten. Op de overige dagen open van 08:00 – 17:00, met uitzondering van 31 december:

Lees meer
Aankomende data

Aankomende data

Blijf op de hoogte van branche- en Burghouwt gerelateerde activiteiten en belangrijke data:   4 t/m 8 februari: Bouwbeurs Utrecht 14 t/m 16 mei: Renovatiebeurs Den Bosch 3 t/m 6 november 2020:

Lees meer